Mergi la conţinutul principal

Avocatul Poporului ține audiențe la Brăila!

• zilele acestea, persoanele care locuiesc în Brăila pot solicita sprijinul Avocatului Poporului chiar la sediul Instituției Prefectului - Județul Brăila •   pentru primirea în audiență este necesară o programare • audiențele vor avea loc joi, 20 octombrie a.c. începând cu ora 10:00 • se mai fac înscrieri astăzi

 

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Galați vin la Brăila, pentru a acorda audiențe și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura la sediul Instituției Prefectului - Județul Brăila, situat în municipiul Brăila, strada Piața Independenței, nr. 1, joi, 20 octombrie 2022, începând cu ora 10:00. ”Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte, pe scurt, problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie”, este precizat într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Brăila.

Instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă care are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice. Avocatului Poporului i se poate adresa orice persoană, printr-o petiție, dacă apreciază că i s-au încălcat drepturile garantate de Constituție prin acte și fapte administrative ale autorităților publice. Petiția se poate trimite prin poștă, prin e-mail sau se poate depune personal în cadrul audiențelor.

Menționăm că domeniile de activitate în care poate acționa instituția Avocatul Poporului sunt:

domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale;  domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap; domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului; domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare; domeniul proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe. Totodată, se poate adresa Avocatului Poporului orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din cadrul autorităților centrale ori locale.

Informații suplimentare privind acordarea audiențelor și condițiile înscrierii pot fi obținute la telefon 0236.32.00.10, până miercuri, 19 octombrie 2022.

De asemenea, mai trebuie spus că audiențele vor fi acordate în mod gratuit, fără perceperea de taxe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro