Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avocatii lui Saddam Hussein au depus o plingere pentru acte de tortura

Avocatii lui Saddam Hussein au anuntat, vineri, ca au depus o plingere referitoare la actele de tortura la care a fost supus fostul dictator de catre gardienii americani, care continua "presiunile psihologice" asupra acuzatului, informeaza AFP.
"Saddam Hussein a fost torturat la inceputul detentiei si am putut vedea urme ale unor contuzii pe corpul sau", a declarat avocatul Khalil al-Dulaimi.
"Continua sa-l tortureze psihologic, iar drepturile sale sint incalcate in totalitate", a subliniat el.
"Joi, am depus o plingere oficiala si am cerut justitiei irakiene sa demareze o ancheta", a continuat avocatul.
Saddam a afirmat, in timpul audierilor de miercuri si joi, ca a fost lovit de militari americani dupa arestarea sa in decembrie 2003.
Casa Alba a respins aceste acuzatii, pe care le-a calificat drept "grotesti".
"Procesul este o farsa si va ramine o rusine in istoria Statelor Unite", a spus Dulaimi.
Avocatul si confratele sau iordanian Issam Ghazzawi s-au plins ca au fost agresati pe aeroportul din Bagdad de mai multi angajati, care au incercat sa-i loveasca.
"Am fost insultati si agresati de mai multi angajati ai aeroportului, care au incercat sa ne loveasca", a spus Dulaimi. "I-am contactat pe americani, care ne-au oferit protectie", a adaugat el.
Cei doi avocati au afirmat ca amenintarile nu-i vor face sa se retraga din echipa de aparare a lui Saddam si s-au declarat siguri ca mai multi avocati arabi si straini se vor alatura echipei apararii cind procesul se va relua, la 24 ianuarie.
Ghazzawi a mai spus ca militari americani si trei vehicule blindate Humvee i-au escortat pe avocati de la aeroportul din Bagdad pina la tribunalul din Zona Verde, precum si la intoarcere, pentru ca Ministerul Public irakian a refuzat sa le plateasca garzi de corp private.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii