Mergi la conţinutul principal

Avocată din Brăila cercetată penal pentru cumpărare de influenţă. A fost pusă sub control judiciar

* procurorii Direcţiei Naţionale  Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie, față de inculpata Bălan Luiza Glenda, avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila * aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în aceeași cauză fiind cercetat sub control judiciar și inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu, ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila

 

 

 

Avocată  acuzată de infracţiunea de cumpărare de influenţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție. Este vorba despre cauza în care este cercetat şi  șeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila, pus sub control judiciar, după ce a fost acuzat că avertiza un afacerist despre activitățile de control ale Poliției.

Potrivit comunicatului DNA, în cauza mediatizată prin comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021, https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10657, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie, față de inculpata Bălan Luiza Glenda, avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 7 octombrie 2021, inculpata Bălan Luiza Glenda ar fi promis unei persoane că îi va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofițeri cu funcții de conducere la nivelul județului/municipiului Brăila ca, în virtutea atribuțiilor și autorității lor profesionale, să dispună atât încetarea continuării acțiunilor de control la două societăți comerciale, cât și restituirea sumelor de bani și a mărfurilor ridicate de poliție cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal”

 

 

În aceeași cauză, arată procurorii DNA, este cercetat sub control judiciar și inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu, ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, pentru că ar fi avertizat o persoană, administrator a celor două societăți comerciale, asupra unor controale și a unei percheziții pe care poliția urma să le facă la societățile respective. (detalii în comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Bălan Luiza Glenda trebuie să respecte o serie de obligații între care să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, așa cum sunt menționate în ordonanța procurorilor.

Inculpatei i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatei i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro