Mergi la conţinutul principal

Avocată bătută de o clientă

* procurorul Gheorghe Velea a trimis-o în judecată pe Teodora Lica, din satul Lanurile, care în luna iulie a ameninţat-o pe avocata Viorica Mocăniţă şi a lovit-o în incinta unui supermarket * bătăuşa i-a reproşat avocatei "atitudinea de apărător într-o cauză civilă" * victima a scos certificat medico-legal şi solicită 10.000 de lei daune civile

Domiciliată în satul Lanurile, comuna Viziru şi stabilită fără forme legale în municipiul Brăila, Teodora Lica, în vârstă de 44 de ani, a fost anchetată şi trimisă în judecată prin rechizitoriul procurorului Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru săvârşirea a două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 51/1995: ameninţarea şi lovirea unui avocat aflat în timpul exercitării profesiei.
Potrivit Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, "ameninţarea săvârşită împotriva avocatului în timpul exercitării profesiei şi în legătură cu aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă (art. 39 alin. 2)". De asemenea, potrivit art. 39 alin. 3 din acelaşi act normativ "lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite împotriva avocatului în condiţiile alin. (2) se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani".
Incidentul s-a petrecut în ziua de 16 iulie 2013, în incinta unui supermarket. Potrivit procurorului Gheorghe Velea, la acea dată, "învinuita Lica Teodora a lovit-o şi a ameninţat-o pe partea vătămată Mocăniţă Viorica, cauzându-i leziuni ce au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale".
Cel puţin un martor, Romică B., confirmă sesizarea făcută la Parchet de către avocata Viorica Mocăniţă, membră a Baroului Bucureşti, precizând că a văzut cum Teodora Lica a lovit-o pe aceasta cu pumnii în timp ce se afla în magazin.
Potrivit certificatului medico-legal eliberat de SML Brăila, partea vătămată a prezentat "leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure şi comprimare cu mâna". De asemenea, ameninţările pe care i le-a adresat Lica avocatei "au condus la o stare emoţională puternică, plâns facil şi tulburări de concentrare a atenţiei". Avocatei i-au fost necesare 3-5 zile de îngrijiri medicale, se consemnează în document.
Procurorul care a coordonat cercetările explică: "Fiind audiată, învinuita a precizat că i-a reproşat părţii vătămate atitudinea sa de apărător într-o cauză civilă, împrejurare în care a apucat-o de braţ, iar aceasta s-a smucit". Se pare, însă, că a fost mai mult decât o "smucitură", dovadă actul medico-legal depus la dosar.
Avocata agresată de clienta nemulţumită s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 10.000 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro