Mergi la conţinutul principal

Avocații brăileni, împotriva noilor măsuri fiscale pregătite de Guvern

• mai exact avocații din toată țara consideră discriminare excluderea profesiilor liberale din categoria persoanelor care plătesc contribuție la CASS în funcție de plafonul aplicabil stabilit de lege • Baroul Brăila punctează că impunerea unui CASS neplafonat nu va duce la creșterea calității serviciilor în sănătate, în schimb va dubla sarcina fiscală a avocaților

 

Zilele trecute am primit la redacție un comunicat de presă semnat de av. Cristian CHIRILĂ, decanul Baroului Brăila pe care îl redăm integral:

"Informăm pe această cale, atât Guvernul, cât și opinia publică, cu faptul că Baroul Brăila, alături de Uniunea Națională a Barourilor din România și de celelalte barouri din țară, dezavuează ferm orice modificare legislativă financiar - fiscală, care ar stabili în sarcina avocaților și profesiilor liberale o sarcină fiscală dublă și chiar mai mare, prin impunerea unor contribuții CASS neplafonată, în sistem real.

Excluderea avocaților și a profesiilor liberale din categoria persoanelor care plătesc contribuție la CASS în funcție de plafonul aplicabil stabilit de lege, încalcă dispozițiile din Constituția României (art. 45 - Libertate economică, art. 47 - Nivel de trai și art 56 alin. 2 - Contribuții financiare, privind așezarea justă a sarcinilor) și creează o discriminare între tipuri de asigurați.

Impunerea unui CASS neplafonat, în sistem real, dublează sarcina fiscală a avocaților și practic sancționează performanța în profesie, fără a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației în sistemul de sănătate.

Baroul Brăila apără cu fermitate drepturile și interesele celor 130 de membrii ai săi și este gata să uzeze de toate demersurile și remediile legale disponibile pentru a se opune impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând orice formă de protest prevăzută de lege.

Guvernul și toți ceilalți factori decizionali au obligația de a respecta rolul avocatului în sistemul social și judiciar și în acest context avocații sunt deschiși la dialog social".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro