Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aviara lor e mai pasionala decit a noastra

Brailenii cam stiu cu ce se maninca gripa asta aviara, de la primele doua episoade ale piesei de teatru care s-a jucat destul si prin judetul nostru. Adica moare oratania, se afla vestea, se face proba, se confirma virusachele, se baga carantina, nimeni nu mai iese, nimeni nu mai intra, se ard pasarile, se dezinfecteaza, se baga niste pui santinela, iar daca astia o duc bine-mersi, se termina povestea. In principiu, lucrurile sint destul de simple si de clare. Singurul aspect care de regula mai ridica probleme este partea cu arsul tuturor zburatoarelor din ograzi, operatiune care nu pica tocmai bine satenilor si care se opun si ei cum pot. Adica mai croncane cite unul, mai il ia de cite-o aripa pe vreun veterinar, se mai zburataceste la jandarmi, mai ascunde niste gaini pe sub pat sau le da pur si simplu drumul pe coclauri, poate-poate nu le-o gasi jandarmii prin boscheti, in speranta ca, mai tirziu, le va gasi stapinul. Cel putin cam asa au stat lucrurile pe la Braila.
Dar uite ca vecinii nostri din Vrancea, dintr-un sat de linga Focsani, de fapt satenii au avut altceva de zis si aratat. Adica, s-au rasculat, luindu-se la bataie cu autoritatile si taind cauciucurile tractoarelor care aveau sa le duca orataniile la incinerat, urlind catre omuletii in alb ce-i nemultumeste de fapt cel mai tare: "Azi ne luati gainile, miine nevestele!". Cum vine asta? - ne-am intrebat noi, asa cum, sintem siguri, s-au intrebat si cei aflati acolo in actiunea de stringere de gaini. Dar ce neveste aveti, mai, fratilor? V-ati uitat bine la ele? Sint chiar asa niste puicute care sa fie arse cu japca? Ori niste gisculite cu coada pe sus? Sau v-ati gindit la expresia "gaina batrina face ciorba buna" si v-a fost frica nu care cumva sa le incerce veterinarii si jandarmii? Dar de ce v-ar lua astia nevestele? Ce, ei n-au femei acasa? Chiar aveau fete de insi care sa n-aiba pe cine sa arda? Sau v-a fost frica, de fapt, ca dupa ce vor arde gainile, apoi toate pasaricile din sat, vor trebui sa arda si cocoseii? Oricum, am auzit ca v-a facut-o primarul satului, care, depasit de situatie, a chemat in ajutor armata! Ca soldatii au o pofta de ars, ceva de speriat!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii