Mergi la conţinutul principal

Averea lui Caruz

Omul de afaceri Gheorghe Caruz a fost declarat de redactorii TOP 500 miliardari "Adevarul" ca fiind cel mai bogat om din regiunea Muntenia, cu o avere estimata la circa 350 milioane euro. Ca termen de comparatie, reprezinta mai mult de dublul averii Casei Regale Hohenzolern, a lui Silviu Prigoana sau a lui Irinel Columbeanu. El se situeaza in TOP 500 pe locul 20, dupa Fratii Micula (cu o avere estimata la 500 milioane euro) sau familia Voiculescu (650 milioane euro). Asa cum a declarat redactorilor care au reliazat TOP 500, Caruz este presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania, detine 12 firme si peste 2.200 de angajati. Cea mai valoroasa proprietate este "Complexul de porci" SA, unde creste peste 130.000 de porci cu active evaluate de banci la peste 250 milioane euro. In plus, potrivit informatiilor prezentate in clasamentul amintit, omul de afaceri detine doua vile la munte, 100 de hectare de teren in judetul Braila si mai multe ferme in zona Moldovei. "Am facut de toate ca sa fac bani", si-a inceput declaratia Gheorghe Caruz, pentru realizatorii topului. "Incepind de la vinzarea fructelor de padure in strainatate, pina la comert exterior adevarat. Pe vremea lui Ceausescu am fost numit consilierul ministrului Agriculturii. Tinar fiind, si cu chef de munca, m-au trimis astia in Mozambic pe probleme de comert exterior. (...) Acolo am strins primii bani. Venit in Romania m-am apucat de ce stiam sa fac eu mai bine: comert exterior. (...) Tot ce maninc si beau este produs de mine. Laptele e de la vacile mele, carnea din fermele mele, bauturile vin de la Soroli Cola", si-a povestit Caruz pe scurt istoricul afacerilor sale.
Interesant de mentionat este ca in topul de anul trecut al revistei Capital, Caruz ocupa un loc cam la jumatatea clasamentului "primii 300 oameni bogati ai Romaniei" cu o avere estimata de realizatori la circa 50 - 55 milioane de dolari.

Marin Moraru - 75-80 milioane euro

Cel de-al doilea milionar in euro al Brailei, nominalizat in TOP 500, pe pozitia 116 este Marin Moraru, cu o avere estimata la circa 75 - 80 milioane euro. Potrivit prezentarii din clasamentul amintit, grupul de firme "Marex" administrat de omul de afaceri Moraru detine peste 20% din piata autohtona a carnii de porc. "Intregul grup de firme Marex s-a impus pe piata locala datorita strategiei de dezvoltare aplicate de Moraru firmelor sale si anume reinvestirea profitului pe o perioada de citiva ani. (...) De anul trecut si pina astazi aproape ca si-a dublat numarul de animale din ferme, ajungind undeva la circa 200.000 de capete", se arata in prezentarea facuta de redactorii care au lucrat la TOP 500.
In clasamentul realizat anul trecut de catre revista Capital, omul de afaceri Marin Moraru se plasa in "Top 300 cei mai bogati romani" pe un onorant loc in primii 80, cu o avere estimata atunci la 83 - 85 milioane de dolari.
Cifra de afaceri a "Marex" s-a ridicat in 2007 la 65,85 milioane lei, iar activele imobilizate au atins valoarea de 95 milioane lei.

Afacerile fratilor Herascu au crescut la 45 - 48 milioane euro

De precizat ca unii dintre milionarii Galatiului, nominalizati in TOP 500, deruleaza afaceri si in judetul nostru, cei mai cunoscuti fiind fratii Petrica si Marius Herascu, proprietarii "Galmopan", "Demopan" si "Glubedex", cu o avere estimata la 45 - 48 milioane euro. De asemenea, in acest context trebuie amintit si galateanul Catalin Chelu care, in postura de patron al unei companii de cablu TV, cu investitii in constructii si la bursa, a facut o avere impresionanta si in judetul nostru. El s-a clasat in TOP 500 intre primii 60 cei mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la 180 - 185 milioane euro.
Revenind insa la topul general, in 2008, cel mai bogat om din Romania a fost decretat Dinu Patriciu, cu o avere estimata la 1,9 - 2 miliarde euro, urmat de Ion Tiriac (950 milioane - 1 miliard euro) si Zoltan Teszari cu 900 milioane euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu