Aventurile ursuleţului Ted la Ianca | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aventurile ursuleţului Ted la Ianca

Ursuleţul Ted, venit tocmai din "Spaţiu", în Europa, a învăţat câteva limbi, printre care şi româna, a cunoscut obiceiurile şi tradiţiile din mai multe ţări, iar toate aventurile şi le-a "notat" într-un jurnal. Nu, nu este vorba de un scenariu de film, ci de un proiect "Comenius", în care s-a implicat şi Liceul Teoretic "Constantin Angelescu" din Ianca.
Proiectul multilaterat a început pe 1 august 2013 şi se încheie pe 31 iulie 2015. Mai mulţi elevi şi cadre didactice din Ianca au reprezentat România, alături de o altă unitate de învăţământ din Haţeg, Şcoala Gimnazială "Aron Densuşianu". Alte ţări implicate au fost: Italia, Grecia, Turcia, Polonia, Cehia, Bulgaria, Scoţia şi Cipru. Copiii şi profesorii au avut ocazia de a asimila cunoştinţe noi de limbi străine, geografie, istorie, tehnologie, cultură şi au făcut studiu de mediu. Nici educaţia fizică nu a fost uitată.
Scenariul a stat în felul următor: un ursuleţ, pe nume Ted, a venit din cosmos în Europa pentru a afla mai multe despre fiecare dintre ţările cuprinse în proiect. De-a lungul celor doi ani, Ted a "mâncat" tradiţional, a participat la fel de fel de obiceiuri specifice fiecărei regiuni, a vizitat obiectivele turistice şi şi-a făcut prieteni noi. Şi-a "notat" toate aventurile de care a avut parte într-un "jurnal", iar la final a avut de ales între a se întoarce în Univers sau a rămâne în Europa, în cazul în care i s-a părut un loc mai cald şi primitor.
Elevii şi profesorii implicaţi în proiectul Comenius au ţinut legătura prin intermediul reţelelor de socializare, dar s-au şi vizitat. Astfel, copiii din Ianca au mers în Bulgaria, însoţiţi de cadrele didactice. Experienţa a fost impresionantă pentru aceştia, cunoscând un sistem de învăţământ şi o cultură diferite. Totodată, au învăţat să gândească critic şi creativ şi să lucreze în echipă.
La final, câştigul a fost de partea tuturor elevilor care au spus "Da" proiectului, pentru că au înţeles mult mai bine ce înseamnă Uniunea Europeană şi şi-au lărgit orizontul de cunoaştere.
Echipa de proiect a Liceului Teoretic "Constantin Angelescu" a fost formată din prof. Mirela Cazacu - coordonator proiect, Ana Strâmbeanu - prof. limba engleză, Manuel Grosu - prof. limba engleză, Carmen Mihaela Dănăilă - prof. limba franceză, Mirela Epureanu - prof. învăţământ primar, Elena Drăgan - prof. învăţământ primar, Marioara Enache - prof. învăţământ primar, Doina Băruş - prof. învăţământ primar şi Costel Gheţu - prof. învăţământ primar.
De asemenea, directorul unităţii, prof. Emil Ştefănuţ Dragomir, a precizat că în urma desfăşurării acestui proiect intenţionează să depună candidatura şcolii pentru a obţine titlul de "Şcoală Europeană", titlul ce poate fi obţinut în cadrul competiţiei naţionale organizate de Ministerul Educaţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro