Aventură cu parfum de Dunăre | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Dunăre

Aventură cu parfum de Dunăre

Pe 24 iunie, câţiva iubitori ai ambarcaţiunilor cu vâsle au plecat din Germania, de la Ingolstadt, cu intenţia de a vâsli până la Sfântu Gheorghe, acolo unde fluviul se varsă în Marea Neagră. Pe parcurs li s-au adăugat alţi împătimiţi ai vâslelor, astfel că ieri au poposit la Brăila peste 110 de persoane participante la Turneul Internaţional al Dunării (TID), acţiune devenită deja tradiţională.
Sunt germani, olandezi, austrieci, unguri, slovaci, bulgari şi români. Toţi aceştia au văzut în TID - cel mai lung turneu din lume, o modalitate de a promova prietenia între participanţi, dar şi între participanţi şi cetăţenii locurilor vizitate pe parcurs, aducând astfel pacea şi prietenia între ţările prin care curge Dunărea, după cum se menţionează pe site-ul Asociaţiei Sportive TID România. Oricine se poate alătura expediţiei, cu condiţia să folosească doar ambarcaţiuni fără motor - caiac sau canoe, lotcă -, să fie în măsură să-şi transporte bagajele în propria ambarcaţiune să-şi procure şi să-şi prepare singuri hrana.
La această ediţie a TID, participanţii au început să ajungă în dreptul municipiului Brăila, ieri, de la ora 14.00. Primăria le-a pus la dispoziţie un teren situat lângă Baza Nautică de pe faleză, unde să-şi poată instala corturile. În zonă s-au montat toalete ecologice şi s-a creat posibilitatea conectării la prize electrice. Totodată, "vâslaşilor" care parcurg zilnic, în medie, câte 35 kilometri pe Dunăre, li s-a oferit posibilitatea de a face duş la baza de canotaj a Brăilei.

Lotca pescărească "Legenda Dunării" se numără printre ambarcaţiunile ajunse la Brăila

Ca în fiecare an, ambarcaţiunea cea mai des întâlnită la TID este kaiacul single, urmează kaiacele tandem, canoele şi schifurile de canotaj. O raritate printre ambarcaţiunile de la TID este lotca pescărească "Legenda Dunării", "pilotată" de Răzvan Mircea Neagu, zis şi Legendaru'. Acesta este pentru al doilea an înscris la TID, fiind singurul român care a parcurs întreg traseul de la Ingolstadt la Sf. Gheorghe anul trecut. Neagu vâsleşte împreună cu doi prieteni, Răzvan Toşcuţă, zis şi "Căpitanul" şi Daniel Samfir, zis "Cârmaciul".
"Visul meu a fost nu doar să particip la o etapă, două, ci să şi închei această competiţie internaţională. Cea mai lungă etapă a fost înainte de Cazane, una de 60 de kilometri, dar am trecut-o cu bine. Nu contează cine ajunge primul, nu se fac astfel de clasamente, important este să ajungi la destinaţie de fiecare dată", a ţinut să precizeze "Căpitanul".
Astăzi dimineaţă, ambarcaţiunile au pornit din nou la drum, într-o altă etapă care are punctul terminus la Luncaviţa, este un traseu de 53 de kilometri sau în limbajul "vâslaşilor" 62 mile nautice, iar printre concurenţii care doresc să ajungă în final la Sfântu Gheorghe se află şi brăilenii Sorin Preda şi Stelian Cristez, care "pilotează" un kaiac de dublu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro