Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avem program de dezvoltare economica si sociala pe acest an!

"Reabilitarea si Modernizarea Spitalului Judetean de Obstetrica si Ginecologie Braila" si "Reabilitarea Centrului Istoric al Municipiului Braila", acestea sint doua dintre obiectivele incluse in programul anual orientativ de dezvoltare economica si sociala a judetului, aferent acestui an si aprobat, ieri, in cadrul Comisiei Judetene Consultative. Ambele se realizeaza prin programul PHARE, primul 2001 - Coeziune Economica si Sociala, iar al doilea 2004 - 2006 Coeziune Economica si Sociala - Dezvoltarea Infrastructurii Regionale si sint initiate de Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean pe componenta dezvoltarea infrastructurii. In domeniul protectiei sociale CJ Braila are in program proiectele PHARE Br - 401 si Br - 402 pentru realizarea protectiei speciale in unitati de tip familial si in cadrul retelei de asistenti maternali profesionisti a copiilor cu dizabilitati, precum si proiectul PHARE Br - 517 care are ca scop protectia speciala in unitati de tip familial a copiilor proveniti din Centrele de Plasament "Sf. Ierarh Nicolae" si "Pinochio".
In domeniul modernizarii administratiei publice locale CJ Braila a implementat proiectul "Imbunatatirea administrarii resurselor locale prin introducerea instrumentelor informatice de gestiune a registrului agricol" si a initiat proiectul "Centrul regional de Marketing pentru Unitati de Productie", finantat din Fondurile Structurale. Tot pentru acest an, autoritatile locale orasenesti si comunale si-au propus executarea unor lucrari de investitii cum ar fi infiintarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si gaze naturale si extinderea retelei de canalizare, pietruirea sau asfaltarea strazilor drumurilor comunale si orasenesti, amenajarea unor platforme de gunoi, extinderea si modernizarea iluminatului public si, nu in ultimul rind, lucrari de consolidare si amenajari la institutii de invatamint.
In ceea ce priveste obiectivele asumate de institutia Prefectului, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si celelalte organe centrale organizate la nivel local, in acest an, sint in plan modernizarea sediilor si functionalizarea activitatii Serviciului public comunitar, cresterea calitatii mediului scolar din zonele sarace, imbunatatirea situatiei bazelor sportive, constructia unui pavilion cu 100 de paturi pentru doua sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Braila si dotarea cu aparatura medicala a Centrului Medical pentru Copii Braila.
Legat de obiectivele societatilor nationale - sucursale ale societatilor comerciale de pe raza judetului, cele mai importante investitii se concentreaza pe proiectul de reabilitare statii de tratare, clorinare - Statia Apollo si reabilitarea retelelor de apa, proiectul de reabilitare si extindere a retelei de canalizare, inclusiv reabilitarea a 8 statii de pompare (derulate de RA "Apa" Braila), precum si pe proiectul derulat de catre SC "CET" Braila care vizeaza modernizarea sistemului de automatizare si monitorizare a punctelor termice.
Important de mentionat este ca o parte dintre proiectele si obiectivele propuse spre realizare in acest an, au fost preluate din programul de anul trecut ramase neefectuate sau realizate partial.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii