Aveţi curaj să vă internaţi în spital? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Aveţi curaj să vă internaţi în spital?

Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București analizează situația infecțiilor nosocomiale din spitale, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat transmis Agerpres. Potrivit sursei citate, infecțiile reprezintă doar unul din multiplii factori determinanți ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Infecțiile intraspitalicești reprezintă, pe plan internațional, una dintre complicațiile cele mai frecvente ale pacienților cu arsuri majore, conform studiilor de specialitate în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienților cu arsuri fiind asociate cu complicații infecțioase și/sau leziuni pulmonare, arată MS.
„Spitalele din România utilizează ghiduri naționale și internaționale, precum și protocoale specifice de tratament în cazul marilor arși. După incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sănătății a transmis din nou către unitățile sanitare care au preluat în îngrijire răniții de la Colectiv aceste protocoale. (...) Infecțiile reprezintă doar unul din multiplii factori determinanți ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacienților răniți în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave", menționează reprezentanții ministerului.
MS susține că, pentru tratamentul adecvat al infecțiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispoziție medicația și mijloacele terapeutice necesare, acestea fiind asigurate prin programul destinat pacientului critic.
„La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» a oferit consultanță de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialiști și a efectuat analize microbiologice. Institutul Național de Sănătate Publică, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, realizează în prezent o analiză a infecțiilor la pacienții cu arsuri, urmând să prezinte un raport complet și un plan de măsuri concrete", mai precizează MS.
Potrivit sursei citate, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a recoltat probe care atestă încărcătura microbiană aeriană și probe care să arate încărcătura bacteriană de pe suprafețele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare.
„Astăzi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sănătății o reprezintă recuperarea medicală a răniților care se află în acest moment în spitalele din țară și din străinătate. Refacerea va fi de lungă durată și presupune recuperare medicală, dar și suport psihologic care să ducă la reintegrarea socială a acestor tineri", a declarat ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu, citat în comunicat.

Unul din cinci

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arși din Capitală au murit din cauza infecțiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea. Potrivit acestuia, la Spitalul de Arși există un grad de infecție spitalicească în limite „acceptabile". „Este un grad de infecții spitalicești comparabil nu neapărat cu cele din țările civilizate, dar în niște limite acceptabile", a susținut Stănculea.
„Toate spitalele au aceleaşi probleme. Autorităţile ştiu despre ce este vorba. Am spus de nenumărate ori, cum i-am prins", a spus Adrian Stănculea, care este şi şeful ATI de la Spitalul de Arşi.
Medicii recunosc aşadar că germenii atacă în fiecare lună între 2% şi 15% dintre pacienţi. În urmă cu două luni, de pildă, raportul infecţiilor nosocomiale înştiinţa Ministerul Sănătăţii că 6 din cei 30 de pacienţi de la Spitalul de Arşi au contactat infecţii cu germeni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro