Mergi la conţinutul principal

AVAS va plati pagubitii FNI imediat dupa pronuntarea instantei

Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca va demara plata catre pagubitii FNI, in mod voluntar, imediat dupa pronuntarea instantei. Anuntul vine in contextul in care Tribunalul Bucuresti urmeaza sa clarifice daca Autoritatea va face plata catre asociatia pagubitilor - ANI FNI sau catre membrii acesteia. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost obligata, prin sentinta data in fond de instanta, la plata sumei de 127,37 milioane de lei, actualizata din data de 24 mai 2000 pina la data executarii obligatiei, fata de reclamanta ANI FNI pentru cei 21.000 de membri ai sai. "Aceasta dispozitie vaga a permis ca, atit ANI FNI, cit si membrii sai, in mod individual, sa pretinda ca au calitatea de creditor al AVAS si sa solicite plata sumelor stabilite prin sentinta. Mai mult, numerosi membri ai ANI FNI si-au exprimat dezaprobarea fata de efectuarea platii catre Asociatie avind in vedere si comisionul de succes de 3% cerut de catre conducerea ANI FNI. Faptul ca multe persoane au notificat AVAS, solicitind plata directa, este o dovada ca nu se mai considera reprezentate de ANI FNI", se arata intr-un comunicat al AVAS.
In acelasi material se mai arata ca intrucit hotarirea judecatoreasca nu stabileste, in mod expres, catre cine trebuie efectuata plata sumei stabilite prin sentinta, AVAS a solicitat Tribunalului Bucuresti lamurirea sentintei in sensul stabilirii calitatii de creditor, fie a ANI FNI, fie a membrilor acesteia. Cererea AVAS se va judeca de urgenta si va avea primul termen de judecata, probabil, in a doua jumatate a lunii august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu