Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS a prezentat Planul integrat de privatizare

Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a supus aprobarii Guvernului Romaniei, planul integrat de privatizare pentru anii 2006 si 2007.
Acesta cuprinde 184 de societati, din care 120 sint In portofoliul AVAS, iar diferenta in portofoliile mai multor ministere. Printre cele 120 de societati din portofoliul AVAS figureaza si 3 unitati din Braila: "Laminorul" SA in curs de privatizare, "Ceprohart" SA care urmeaza a fi scoasa la privatizare in cursul acestui an si "Concivia" societate la care statul mai detinea un pachet rezidual de actiuni.
La realizarea Planului de privatizare, AVAS a pornit de la analiza portofoliului existent si a urmarit scoaterea la privatizare a celor mai importante societati, In care lucreaza cei mai multi salariati si la care capitalul statului este majoritar.
Astfel, planul de privatizare al AVAS isi propune lansarea la privatizare In 2006 a 120 de societati comerciale, dintre care 50 cu capital majoritar de stat si 70 cu capital minoritar de stat.
Dupa analiza portofoliului, societatile au fost Impartite pe prioritati: Prioritatea1 - pentru 17 societati comerciale cu pachete majoritare, printre care figureaza si "Laminorul"; Prioritatea 2 - pentru 21 de institute de cercetare cu capital majoritar de stat, categorie care include si SC "Ceprohart" SA; Prioritatea 3 - in cazul a 16 societati cu pachete majoritare; Prioritatea 4 - 19 pachete minoritare importante si Prioritatea 5 si 6 - pentru 47 de pachete minoritare Impartite In functie de existenta sau nu a dreptului de preferinta.
Important de subliniat este ca prin planul de privatizare pentru anul 2006, AVAS Isi propune vinzarea unui capital social detinut de stat de 238,37 milioane RON, cele 120 de companii care vor fi scoase la privatizare avind un capital social total de 604,67 milioane RON.
Din cele 6 grupe de societati comerciale cuprinse In planul de privatizare, Prioritatea 1 contine 17 societati cu un capital social total de 336,87 milioane RON, din care AVAS va scoate la privatizare societati cu un capital social de 193,1 milioane RON.
Institutele de cercetare incluse In Prioritatea 2 au un capital social total de 11,76 milioane RON, din care AVAS detine o cota de aproximativ 7,97 milioane RON.
De asemenea, Prioritatea 4 cuprinde societatile comerciale la care AVAS mai detine pachete minoritare importante de actiuni ce vor fi privatizate In anul 2006. Capitalul social detinut de AVAS la aceste companii este de 8,57 milioane RON.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii