Mergi la conţinutul principal

Avarie cu repetiție în cartierul Progresul

* miercuri, 12 ianuarie, o echipă a Companiei de Utilități Publice "Dunărea" Brăila a intervenit în zona intersecției Străzilor Walter Mărăcineanu cu Industriei, în urma unei sesizări transmise de locatarii zonei, prin intermediul cotidianului nostru * avaria, apărută în vara anului trecut, fusese remediată, dar din august apa șiroia din nou, spre disperarea locatarilor * "Am remediat problema. Este vorba de o conductă de oțel de la vechile cișmele stradale", ne-a declarat, miercuri, directorul CUP "Dunărea" Brăila, Silviu Mangiurea

 

Avarie cu năbădăi la rețeaua de apă stradală a municipiului, remediată pe un ger de crăpau pietrele de angajații Companiei de Utilități Publice (CUP) "Dunărea" Brăila, chiar a doua zi după ce reporterii noștri au luat legătura cu conducerea companiei.

Sesizarea la redacție a fost făcută de un locatar al blocului B1 de pe Strada Walter Mărăcineanu, colț cu Strada Industriei, din cartierul Progresul. Nicolae M. ne-a spus că, în anul 2020, strada Walter Mărăcineanu a fost asfaltată de municipalitate, iar în zonă nu erau probleme la rețeaua de apă. În iunie 2021, însă, apa a început să curgă de la o conductă dezafectată situată la colțul blocului B1, scara 2 (aparținând de Asociația de Proprietari nr. 205, Progresul) dându-le mari bătăi de cap locatarilor. Avaria a fost remediată de lucrătorii CUP "Dunărea", însă, după o lună, apa a început să curgă din nou. Așa se face că, din luna august a anului trecut, s-au dus pe apa Sâmbetei mulți metri cubi de apă potabilă, împrăștiați în zona intersecției Walter Mărăcineanu cu Industriei.

"Atunci când avem sesizări, mergem și le rezolvăm în timp util. Știm că a fost o sesizare, astă-vară, în zona Walter Mărăcineanu, ne-a sesizat chiar dl. primar, pentru că trecea des pe acolo, ca să verifice stadiul lucrărilor de asfaltare a străzilor din zonă. Este vorba de o țeavă de oțel de la vechile cișmele stradale. Problema a fost remediată, însă, de atunci, nu am mai fost sesizați. Mâine dimineață vom trimite o echipă în zonă, ca să remedieze problema", ne-a spus, marți, 11 ianuarie, directorul CUP "Dunărea" Brăila, Silviu Magiurea.

Într-adevăr, miercuri, la prima oră, pe un ger de crăpau pietrele, o echipă a companiei de apă s-a prezentat la fața locului și a remediat avaria, însă probleme pot apărea din nou. "S-a pus o mufă în capătul țevii și am remediat problema, dar trebuie să vorbim cu domnul primar și, atunci când vremea ne va permite, să spargem strada și să tăiem branșamentul, pentru că țeava respectivă este racordată la rețeaua de apă stradală și pot apărea din nou astfel de probleme. În alte zone nu au mai fost probleme legate de vechile cișmele stradale. Vreau să vă spun că suntem disponibili la orice oră, iar oamenii ne pot contacta ori de câte ori apar astfel de probleme", ne-a declarat, miercuri, directorul CUP "Dunărea" Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro