Mergi la conţinutul principal

Avarie cu o intervenție dificilă a CUP ”Dunărea”, în Piața Concordiei

* comercianții s-au plâns de zgomot și de faptul că s-a săptat ditamai șanțul, în interiorul spațiului acoperit, în loc să fie folosite instrumente care să detecteze cu precizie locul avariei, despre care compania de apă se laudă că le are în dotare * la fața locului se poate constata, totuși, că s-a lucrat destul de îngrijit, în condiții nu tocmai prielnice

 

Zilele trecute, câțiva comercianți din Piața Concordia și-au exprimat nemulțumirea, prin intermediul unei sesizări adresate reporterilor noștri, despre felul cum se lucrează pentru remedierea unei avarii la o conductă de apă: “S-a oprit apa, iar pentru repararea avariei se lucrează necorespunzător: unul în groapă și cinci afară. Nu mai avem apă la automatele de cafea, udat florile etc. Și este un zgomot infernal de la pikamer. Au scos ușile din termopan ca să intre cu buldoexcavatorul, apoi au pus două cârpeli și... gata!  De ce nu au venit cu aparatura aia ultramodernă, care ar fi putut găsi cu precizie locul avariei, ca să nu se mai spargă betonul pe ditamai lungimea?!”.

Ajuns la fața locului, reporterul nostru a constatat, totuși, că se lucrează destul de curat, cu recuperarea dalelor frumos stivuite și întervenindu-se în condiții dificile de spațiu și noroi rezultat în urma avariei. De fapt, tot ce se acotea din șanț, era perfect strâns într-o remorcă.

Adesându-ne Meluței Drăguț, directorul Direcție Administrației Piețelor și Târgurilor (DAPT) Brăila, am aflat că “trebuia intervenit, deoarece conducta era foarte veche și mâncată de rugină. CUP Dunărea a acționat foarte bine, iar zgomotul era inerent. Comercianții au avut câte două ore pe zi apă și trebuie să înțeleagă această situație. Ne separăm de piața particulară și intervenim la burlanele pentru apa pluvială. Oricum, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”.

De la CUP “Dunărea”, inginerul Ionel Pătrașcu, director cu producția în cadrul societății, ne-a declarat, ieri:  “S-a acționat cu maximă operativitate, inclusiv în week-end, pentru a stânjeni cât mai puțin activitatea pieței. Iar odată înlocuită conducta, până la căminul de vane din strada Mihai Bravu, aceasta va dura pe viață, fiind din polipropilenă de înaltă densitate. Astăzi este luni și ne preocupăm ca în maxim două-trei zile să definitivăm toată lucrarea”.

Ar fi fost, poate, util ca, pentru stingerea diverselor controverse și neînțelegeri, detaliile de mai sus să fi fost aduse la cunoștință comercianților, într-o discuție purtată cu aceștia. Ba chiar și un anunț scris ar fi evitat o serie de opinii nu întotdeauna fondate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro