Mergi la conţinutul principal

Avarie “uitată” o săptămână, pe o stradă din Centrul Vechi

* locatarii de pe strada Topologului reclamă faptul că așteaptă de o săptămână să fie reparată o avarie apărută pe mijlocul străzii * "Cine plătește apa care s-a dus la canalizare?" se întreabă locatarii * pe 21 ianuarie, aceștia au cerut spijinul angajaților CUP "Dunărea" SA, care au venit, au constatat și au plecat după ce au pus două crenguțe în groapa apărută pe stradă * de atunci, spun locatarii, apa a curs "ca o mică fântână arteziană" * abia ieri seară o echipă CUP Dunărea a început să lucreze la remedierea avariei

 

După ce, pe 12 ianuarie, o echipă a Companiei de Utilități Publice "Dunărea" Brăila SA a remediat o avarie "moștenită" încă de anul trecut în cartierul Progresul - zona intersecției Walter Mărăcineanu cu Industriei - în urma sesizărilor transmise de locatarii din zonă prin intermediul cotidianului "Obiectiv" - ieri am fost sesizați în legătură cu o nouă avarie, apărută, de data aceasta, în plin Centru Istoric al orașului. Este vorba de o conductă aparținând, de asemenea, rețelei de apă stradală a orașului, exact în spatele fostului Hotel "Delta", de pe Strada Mihai Eminescu, mai precis pe Strada Topologului.

Avaria este chiar în mijlocul străzii. Piatra cubică s-a surpat din pricina infiltrațiilor de apă, iar groapa astfel creată reprezintă, deopotrivă, un pericol pentru pietoni și pentru autovehiculele care se deplasează în zonă. Cum avaria a fost anunțată în urmă cu o săptămână, Dumnezeu știe câtă apă s-a irosit în aceste zile, dat fiind faptul că aceasta nu se adună într-o baltă, ca să bată la ochi, ci se scurge la canalizarea care dă în Strada Petru Maior.

"Am sunat la un număr de fix, la dispeceratul CUP "Dunărea", pe data de 21 ianuarie. A venit o echipă și a văzut despre ce este vorba, promițând că vor repara avaria, dar nu au mai venit nici acum, după o săptămână. Au pus două crengi și o bandă. Atât. Piatra cubică s-a lăsat în groapă și mare minune să nu rămână vreo mașină blocată aici. Semnalați, vă rugăm, această problemă, poate ne aude, totuși, cineva", ne-a spus Vasile I., locatar al imobilului de pe Strada Mihai Eminescu 42, care are deschidere și pe strada Topologului, acolo unde a apărut avaria. Brăileanul a mai spus că nu este prima problemă apărută în zonă și că, spre deosebire de cei de la compania de apă, angajații de la Gaze au reparat strada după ce au intervenit la conducta lor, cu ocazia unor lucrări de racordare.

Ieri seară, în jurul orei 17.00, după ce reporterul nostru a solicitat un punct de vedere de la CUP Dunărea referitor la această situație, o echipă de intervenție a companiei și-a făcut apariția la fața locului și a început să lucreze la remedierea avariei.

Reamintim că miercuri, 12 ianuarie, o echipă a Companiei de Utilități Publice "Dunărea" Brăila a intervenit în zona intersecției Străzilor Walter Mărăcineanu cu Industriei, în urma unei sesizări transmise de locatarii zonei prin intermediul cotidianului nostru. Avaria, apărută încă din vara anului trecut, fusese remediată, dar după o lună apa șiroia din nou, spre disperarea locatarilor. Contactat cu acest prilej, directorul CUP "Dunărea" Brăila SA, Silviu Mangiurea, ne-a informat că a remediat problema chiar a doua zi de la sesizare. "Este vorba de o conductă de oțel de la vechile cișmele stradale", a spus Mangiurea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro