Avantaje și dezavantaje ale cumpărării unui Galaxy Z Flip4 în 2023 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Avantaje și dezavantaje ale cumpărării unui Galaxy Z Flip4 în 2023

Galaxy Flip 4 și-a propus, încă de la început, să devină partenerul ideal pentru utilizatorii care își doresc un dispozitiv mai ușor de transportat și nu neapărat pentru cei care vor telefoane Samsung ieftine.

 

Galaxy Z Flip4 este unul dintre cele două modele pliabile pe care Samsung le-a lansat anul trecut. Acest smartphone își propunea să se poziționeze pe piață ca unul dintre cele mai puternice și mai ușor de utilizat smartphone-uri, deoarece reduce practic cu 50% din spațiul ocupat de un telefon mobil "obișnuit".

 

Împreună cu telefonul Samsung Flip, primești un cablu USB C la USB C și acul pentru a deschide slotul pentru cip. Adică, nu vine cu un încărcător, dar permite încărcarea wireless. De asemenea, nu are un port pentru căști de 3,5 mm.

 

Merită, însă, să cumperi unul în 2023? Hai să vedem avantajele și dezavantajele unei asemenea decizii.

 

Designul lui Galaxy Z Flip4

 

Din acest punct de vedere, Samsung Flip este aproape identic cu versiunea anterioară. La fel ca predecesorul său, spatele telefonului nu se murdărește la fel de mult. Deoarece nu are un finisaj din sticlă, nu colectează amprente sau praf. În plus, textura materialului este plăcută la atingere, ceea ce creează încredere atunci când îl ții în mâini.

 

Ecranul principal este puțin mai înalt decât alte modele de telefoane, fiind un ecran Full HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display de 6,7 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Pliul este încă vizibil, mai ales dacă există culori închise. Deși este un inconvenient pentru unii faptul că acest lucru se simte și se vede, nu schimbă prea mult experiența telefonului. Adică, nu reprezintă un impediment atunci când se utilizează funcția tactilă.

 

Pe de altă parte, ecranul din spate este un display Super AMOLED de 1,9 inci, care poate fi configurat pentru a avea notificări, calendar, alarme, printre alte funcții. De asemenea, cu ajutorul aplicațiilor, poate fi personalizat pentru a afișa videoclipuri sau imagini care ne plac, precum și pentru a avea funcția "Always on display".

 

Culorile Samsung Flip sunt foarte plăcute ochiului, chiar dacă nu sunt atât de atrăgătoare pentru că nu au un finisaj din sticlă. Violet bora, grafit, rose gold și albastru sunt modelele care vin cu acest telefon cu clapetă. În plus, plierea în jumătate îl face mai ușor de transportat pentru oricine, deoarece nu numai că îi reduce dimensiunea, dar cântărește și numai 183 de grame. Este un telefon care nu va trece neobservat în buzunarele noastre, la fel ca noul Samsung S23 Ultra!

 

Camera Galaxy Z Flip4

 

Acest smartphone pliabil are două camere pe spate: o cameră principală de 12 MP și o cameră ultraangulară de 12 MP, în timp ce camera interioară, sau camera "selfie", are 10 MP.

 

Una dintre caracteristicile deosebite ale acestui telefon este că nu ai neapărat nevoie de un trepied pentru a-l folosi. Deoarece este pliabil, îl poți "așeza" sau "întinde" pe o suprafață plană. În plus, poți utiliza ecranul din spate pentru a te înregistra sau a face fotografii și a te viziona în același timp, fără a avea nevoie de ajutorul unei terțe părți pentru acest conținut.

 

Pe de altă parte, atunci când folosești camera foto și pliezi telefonul la 90 de grade, ecranul principal se adaptează la formă, lăsând imaginea în partea de sus, iar butoanele și instrumentele în partea de jos.

 

Acest lucru se întâmplă și atunci când vizualizezi conținut multimedia. De exemplu, atunci când faci acest lucru cu YouTube, funcția lasă videoclipul în partea de sus și comentariile sau descrierea videoclipului în partea de jos.

 

Jocuri pe Galaxy Z Flip4

 

Fiind un model high-end, Samsung Flip are un procesor Snapdragon 8+ Gen 1 și 8GB de RAM. Cu alte cuvinte, aproape orice joc video mobil poate fi savurat fără probleme pe acest dispozitiv.

 

De asemenea, fiind puțin mai înalt, sau mai lat dacă îl aranjezi ca pe un controler de consolă, ai mai mult spațiu pentru a folosi comenzile și a vedea ce se întâmplă pe ecran. În acest fel, propriile mâini nu vor fi un inconvenient atunci când vine vorba de a te bucura de un joc video.

 

Ce nu este atât de bun la Galaxy Z Flip4

 

În afară de faptul că, din punct de vedere al designului, este aproape la fel ca versiunea sa anterioară, are încă unele probleme legate de moștenire. Pliul poate fi unul dintre cele mai vizibile pentru unele persoane, dar este de fapt unul minor.

 

Deschiderea acestui smartphone necesită două mâini. Deși poate fi utilizat cu una dintre ele în orice moment, avem nevoie de amândouă atunci când îl extindem. Singura modalitate de a face acest lucru este să așezi dispozitivul pe o suprafață.

 

Pe de altă parte, atunci când este suprasolicitat, cum ar fi atunci când joacă un joc, căldura nu este distribuită pe ambele părți. Adică, se acumulează doar pe partea superioară a smartphone-ului, în timp ce partea inferioară rămâne la temperatura normală.

 

De asemenea, atunci când îl folosim pe orizontală, trebuie să fim practic vigilenți pentru a nu-l plia din greșeală. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când se utilizează conținut multimedia sau se joacă jocuri video.

 

Camerele foto sunt de bună calitate, chiar mai bune decât unele modele ale altor mărci cu aceleași caracteristici, dar este neobișnuit ca un model de vârf să nu aibă un teleobiectiv.

 

Altfel, nu face parte din categoria telefoane Samsung ieftine, dar prețul său este mai scăzut în acest an, evident, decât în anul lansării sale. Și, pe măsură ce trec lunile până la noi lansări de telefoane, probabil prețul va mai scădea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro