Mergi la conţinutul principal

Avansare în grad post-mortem pentru poliţistul Gheorghe Ionescu

Autorităţile române nu excludeau, joi, posibilitatea ca poliţistul Gheorghe Ionescu, accidentat grav de un om de afaceri turc pe 2 august, să fie transferat în Israel pentru un tratament de specialitate, dacă starea pacientului va permite acest lucru. Ieri, Gheorghe Ionescu s-a stins din viaţă la Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.
Poliţistul, care se afla în comă de aproape trei săptămâni, a făcut stop cardiorespirator.
La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţistului şi l-a acroşat cu maşina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă. Şoferul, care consumase alcool, şi-a continuat deplasarea aproximativ 3 km, până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

Eroul nostru

IGPR a declarat că Gheorghe Ioniţă a fost un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist. „Eroul nostru. Cu profundă tristeţe, anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru subinspector de poliţie Gheorghe Ionescu din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne", a precizat IGPR într-un comunicat.

Mesajul lui Oprea

Poliţistul Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.
„În numele meu personal şi al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate tuturor celor care i-au fost apropiaţi colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor săi", a transmis vicepremierul Gabriel Oprea. Potrivit MAI, Oprea a discutat personal vineri dimineaţă cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform măsurilor de sprijin acordate poliţiştilor cu grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi. Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ceremonial religios

Ministrul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a instituţiei vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, a anunţat MAI. Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a murit vineri dimineaţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfăşurării unei misiuni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro