Mergi la conţinutul principal

Avalanşă de infracţiuni economice

Anul trecut, poliţiştii brăileni au fost permanent pe urmele afeceriştilor din domeniul cerealier şi de panificaţie. Oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. În urma acţiunilor de control la firmele specializate, au fost întocmite peste 60 de dosare penale, au fost aplicate peste 840 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 300.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au controlat peste 1.800 de mijloace de transport.
Din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Poliţia Română a continuat controalele demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. În perioada ianuarie-decembrie 2014, din dispozitia şefului Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie. Au fost vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale. "În cursul anului 2014, echipele de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat 3.971 de controale, dintre care 115 la depozite de cereale, 37 la unităţi de morărit, 130 la unităţi de panificaţie, 123 la unităţi de patiserie, 115 la distribuitori, 817 la comercianţi, 38 la importatori, 744 la persoane fizice. Au fost verificate şi 1.852 de mijloace de transport. Poliţiştii au întocmit 67 dosare penale, dintre care 38 la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. Prejudiciul total cauzat prin comiterea infracţiunilor este de 94.031.371 lei, din care poliţiştii au recuperat 4.897.216 lei.
În cadrul dosarelor penale, valoarea totală a bunurilor (imobile şi mijloace auto) faţă de care s-au luat măsuri asiguratorii este de 4.190.410 lei. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au suspendat/oprit activitatea la 10 unităţi de morărit şi panificaţie, au ridicat în vederea confiscării bunuri (produse de panificaţie şi alimentare, şi cereale) în valoare totală de 297.337 lei, şi au indisponibilizat 6 mijloace de transport, în valoare de 206.000 lei.
La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi.
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice (SICE) efectuează cercetări faţă de reprezentanţii legali ai 6 societăţi comerciale, care, în perioada 2008-2012, au cauzat un prejudiciu total de 3.932.009 lei. Aceştia au indus în eroare 9 persoane fizice, cărora nu le-au achitat cereale în valoare de 456.542 lei, persoanele în cauză fiind acuzate şi de neachitarea contravalorii cerealelor şi îngrăşămintelor, în valoare de 225.000 lei, către o altă societate brăileană şi inducerea în eroare, lăsând ca şi garanţie o filă cec pentru achitarea căreia a fost retras disponibilul din cont. În plus, firmele în cauză nu au înregistrat veniturile din vânzări, înregistrând cheltuieli nereale, s-au sustras de la plata T.V.A., impozit pe profit şi alte obligaţii la bugetul de stat, în suma de 3.250.467 lei, privind comerţul cu cereale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro