Mergi la conţinutul principal

Autoutilitară performantă pentru Poliția Animalelor

* operaționalizarea acestei noi structuri din cadrul Poliției este pe ultima sută de metri * activitatea structurii nu a început încă, dar deja a fost trimisă o autoutilitară destinată intervenției pentru salvarea unor animale aflate în suferință 

 

Poliția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila este la un pas de a-și începe efectiv activitatea. În plus, structura Biroului pentru Protecția Animalelor a primit o autoutilitară care va fi folosită pentru intervenția polițiștilor care vor avea grijă să salveze animalele aflate în suferință.

La nivelul IPJ Brăila, structura Biroului pentru Protecția Animalelor este prevăzută cu funcții de ofițeri, agenți de poliție și ofițeri specialiști - medici veterinari, după cum ne-au transmis reprezentanții instituției. În luna decembrie 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au fost scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 5 posturi pentru Protecția Animalelor. ”Concursul organizat în vederea ocupării funcțiilor cu care a fost prevăzut Biroul pentru Protecția Animalelor a vizat un post de ofițer de poliție, un post de ofițer cu specializarea medic veterinar și 3 posturi de agent de poliție. De asemenea, a fost repartizată o autoutilitară pentru intervența promptă a polițiștilor din cadrul acestei structuri nou înființate”, ne-au transmis polițiștii brăileni în urma solicitării redactorilor „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Potrivit informațiilor de la IPJ Brăila, principalele atribuții ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora, atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite de îndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis. „Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului”, se mai arată în comunicarea IPJ Brăila.

După cum v-am informat anterior, la jumătatea lunii octombrie, Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor, cu structuri în toate județele. Aceasta vor funcționa cu 488 de angajați și 88 de medici veterinari și vor fi dotate la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgență în salvarea animalelor, după cum a anunțat ministrul de interne de atunci, Marcel Vela. „Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial, Poliția Animalelor va fi operațională, va avea 488 de angajați plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate județele și vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile - este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor -  ea vă fi operațională. Am prevăzut în proiectul de investiții și autoutilitare pentru Poliția Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a precizat Marcel Vela după aprobarea ordonanței.

Peste 60 de candidați s-au înscris pentru ocuparea unui post în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, unde au fost disponibile 5 posturi, două de ofițer și trei de agent. În primă fază, au rămas pe lista candidaților validați 33 de persoane, ceilalți 32 de înscriși fiind respinși pentru că nu au îndeplinit unele condiții sau dosarul de înscriere nu era complet, după cum se preciza pe site-ul IPJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro