Mergi la conţinutul principal

Autoturism în flăcări, lângă farmacia ”Faltis”

* mașina a luat foc la scurt timp după ce a fost parcată * compartimentul motor și interiorul habitaclului au fost distruse * proprietara autoturismului coborâse cu puțin timp înainte de a se produce incendiul, astfel că nu a fost rănită * a fost afectat într-o anumită măsură și imobilul monument istoric unde își are sediul farmacia ”Faltis” * cunoscutul farmacist Ion Bobaru speră că își va putea recupera pagubele fără mari probleme birocratice de la firma unde este asigurată mașina

 

 

Un autoturism Ford a luat foc, astăzi după-amiază, pe strada Mărășești din Centrul Vechi al Brăilei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Din relatările martorilor reiese că la volan era o femeie, iar flăcările au izbucnit de sub capotă la scurt timp după ce șoferița a parcat mașina și a coborât pentru a-și rezolva o problemă în zonă. Proprietara a fost alertată de martori, însă autoturismul deja ardea puternic în momentul când s-a întors aceasta. Pompierii au sosit la fața locului, la câteva minute după ce s-a dat alarma la numărul de urgențe 112, și au reușit să stingă incendiul destul de rapid. Chiar și așa, compartimentul motor și interiorul mașinii par a fi distruse în totalitate.

În momentul producerii incidentului, autoturismul era parcat chiar lângă sediul farmaciei ”Faltis”, pe latura din spatele clădirii monument istoric care a fost renovată de curând. Focul a afectat zidul exterior precum și o fereastră termopan din lemn stratificat. Proprietarul imobilului, cunoscutul farmacist Ion Bobaru, ne-a declarat că speră să își poată recupera fără mari probleme birocratice contravaloarea reparațiilor de la firma la care era asigurat autoturismul. ”Clădirea a fost renovată complet în 2013, dar de atunci, în fiecare an, facem mici reparații de întreținere, pentru a-i păstra aspectul exterior. În primăvara aceasta am pus la punct chiar peretele lângă care s-a produs acest incendiu. Și fereastra lângă care se afla mașina a fost serios afectată. Noi ne-am ferit de incendiile care s-ar fi putut produce în interior, am pus la punct toată instalația electrică, și uite că ne-a «lovit» acest incident apărut în exterior... Fiind vorba despre un monument istoric, reparațiile trebuie făcute de firme specializate, iar costurile nu vor fi de neglijat. Sper să nu avem probleme cu societatea la care are polița RCA mașina în cauză...”, ne-a declarat farmacistul Ion Bobaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro