Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul alarmei false cu bomba a fost identificat

Mai putin de trei saptamini le-a luat lucratorilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice pentru a-l identifica pe cel care, la data de 27 septembrie, a apelat serviciul 112 si a anuntat amplasarea unei bombe in incinta Scolii Generale "Octav Bancila". Nu mica le-a fost mirarea atunci cind au realizat ca este vorba despre acelasi minor de 13 ani care, la doar citeva zile de la alarma falsa de la scoala "Mihai Eminescu", a mai semnalat inca un eveniment de acest gen.
Daca in cazul celui de-al doilea apel, din data de 2 octombrie, oamenii legii au depistat imediat cine erau autorii, deoarece acestia sunasera de pe un telefon fix, in primul caz cercetarile au durat mai mult pentru ca apelul fusese primit de pe un telefon mobil cu cartela. "Cauza a fost inregistrata, initial, cu autori necunoscuti, intocmindu-se dosar penal, conform Art.37, alin.2 din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 la 12 ani. Ulterior, cercetarile au stabilit ca autorul amenintarii cu bomba este minorul A.A. care, aflindu-se la domiciliu, fara a fi supravegheat de parinti, a apelat la 112, folosind telefonul mobil al mamei sale. Parintii minorului au fost sanctionati contraventional, cu amenda in valoare de 300 lei", ne-a precizat agent sef Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
La acea data au fost alarmate forte din cadrul institutiilor abilitate sa intervina in astfel de evenimente, la fata locului fiind prezente efective din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Sectia Braila a Serviciului Roman de Informatii, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Serviciului de Ambulanta.
In cazul celui de-al doilea apel, in care a fost semnalata amplasarea unei bombe la Scoala "Mihai Eminescu", nu a mai fost necesara interventia deoarece investigatiile efectuate de politisti au dus la identificarea adresei apelantului. Ajunsi la adresa respectiva, oamenii legii au stabilit ca autorii sint trei minori, A.A. (13 ani), U.S. (13 ani) si M.I. (12 ani), care au pus la cale falsa alarma cu bomba in timp ce se aflau la domiciliul ultimului dintre ei. Impotriva parintilor celor trei minori s-a luat masura sanctionarii contraventionale, cu cite 100 lei, pentru fiecare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii