Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorizatiile de construire pentru locuinte eliberate in februarie, in crestere cu 50%

Autoritatile locale au eliberat, in luna februarie, un numar de 3.169 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 19,5 % fata de prima luna a anului si cu 53,1 % fata de luna februarie 2006.
Aproape 61% dintre autorizatiile pentru cladiri rezidentiale au fost emise pentru zona rurala, mentinindu-se trendul lunii ianuarie, respectiv 1.240 mediu urban si 1.929 mediul rural, informeaza Institutul National de Statistica.
Comparativ cu februarie 2006, au fost eliberate cu 1.099 mai multe autorizatii. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (a220 autorizatii ), Nord-Est (a 202 autorizatii ), Sud-Muntenia (a148 autorizatii ), Sud - Est ( a133 autorizatii ) si Vest (a 117 autorizatii).
De asemenea, au fost emise 19 autorizatii pentru imobile administrative, cele mai multe in mediul urban (19), si 690 de autorizatii pentru alte tipuri de cladiri - hoteluri si alte cladiri similare, cladiri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, cladiri pentru transport si telecomunicatii, cladiri industriale si agricole, cladiri pentru invatamint, stiinta, cultura si arta, ocrotirea sanatatii, sport si agrement.
Cumulat pe primele doua luni ale anului, s-au eliberat 5821 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale in crestere cu 59,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti -Ilfov si Sud - Est, cu peste 300 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale fiecare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii