Mergi la conţinutul principal

Autoritatile publice, obligate la transparenta in domeniul relatiilor financiare

Autoritatile publice trebuie sa isi organizeze, in cadrul unui compartiment distinct, evidenta relatiilor financiare care au loc intre ele si intreprinderile publice, obligatie generata de transpunerea efectiva in practica a prevederilor "Regulamentului privind transparenta relatiilor financiare intre autoritatile publice si intreprinderile publice, precum si transparenta financiara in cadrul anumitor intreprinderi". Aceasta obligatie a fost readusa in atentia oficialilor ministeriali participanti la sedinta Grupului interministerial de lucru pe probleme de ajutor de stat, desfasurat recent la sediul Consiliului Concurentei. Inspectorii de concurenta au explicat ca relatiile financiare trebuie sa fie transparente, astfel incit sa evidentieze in mod clar fie punerea la dispozitia intreprinderilor publice a unor fonduri (direct de catre autoritatile publice sau prin intermediul altor intreprinderi publice sau al unor institutii financiare) fie renuntarea la recuperarea unor sume datorate. "Datele si informatiile puse la dispozitia Consiliului Concurentei de catre autoritatile publice implicate vor fi utililaze pentru redactarea unui raport cu privire la respectarea acestui regulament, care va fi transmis Comisiei Europene in cursul lunii martie a.c." se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.
Actiunea s-a inscris in seria manifestarilor organizate de Consiliul Concurentei pentru promovarea culturii concurentei si a urmarit, dupa cum sustin organizatorii, sa clarifice, impreuna cu reprezentantii ministerelor si autoritatilor implicate, modul in care trebuie respectate prevederile Regulamentului, astfel incit sa se elimine, pentru viitor, orice deficiente in aplicarea acestuia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro