Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile locale invata sa respecte drepturile copilului

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va organiza, miine, in statiunea Lacu Sarat un seminar pe tema drepturilor copilului. Actiunea se adreseaza factorilor de decizie din judet. Scopul organizarii acestui seminar este de a contribui la informarea, sensibilizarea si cresterea gradului de implicare a autoritatilor in ceea ce priveste protectia si promovarea drepturilor copilului la nivel local. La eveniment vor participa reprezentanti din partea Consiliului Judetean, ai Prefecturii, ai Tribunalului Braila, ai Bisericii, primari, dar si specialisti din domeniile: sanatate, educatie si interne.
In perioada imediat urmatoare vor avea loc alte 4 sesiuni de formare pentru profesionistii care interactioneaza cu copiii in activitatea lor zilnica. Este vorba despre cadre didactice, personal medical, asistenti sociali, judecatori, procurori, politisti si preoti. Sesiunile se vor desfasura in perioada februarie - iunie 2007, iar autoritatile locale trebuie sa asigure continuitatea programelor de formare in domeniu. Atit seminariile pentru factorii de decizie, cit si sesiunile de formare pentru profesionisti fac parte din "Campania de educatie privind drepturile copilului" derulata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, cu finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul Programului Phare 2003.
Campania promoveaza principiile din Legea nr. 272/2004. Astfel, mesajul este ca parintii sint principalii responsabili pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor, iar profesionistii, comunitatea locala, autoritatile locale si statul sint cei care au datoria de a-i sprijini in indeplinirea acestei obligatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii