Skip to main content

Autoritatea Sanitar-Veterinara va trece la Agricultura

In circa 2 saptamini, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Agriculturii, cu intreaga structura actuala, a declarat ministrul Decebal Traian Remes. "Recomandarea Comisiei Europene e sa fie intreaga institutia si corespondent e ministrul Agriculturii. Daca nu vom ajunge sa fie aici, nu stiu ce alta solutie se poate gasi. Vor peste tot sa o faca ca in Romania, adica problematica sanitara veterinara si siguranta alimentara sa apartina de aceeasi institutie. Cred ca in final aceasta va fi si solutia la noi. Poate sa fie, sa zic, intr-un interval de doua saptamani, daca nu in prima sedinta de Guvern, in urmatoarea", a afirmat Remes, adaugind ca nu s-ar justifica o devizare in contextul in care activitatile de siguranta alimentara si cele sanitar-veterinare au o baza de laboratoare si dotari comune. "Daca le rupi, numai una dintre parti poate sa duca tehnica respectiva, cealalta trebuie sa cumpere din nou. Asta ar mai fi o cheltuiala in plus si de multe ori analizele se fac de catre acelasi personal, deci nu am numai aparatul, dar si omul, si atunci nu merge ruperea asta se pare, vorbind din punct de vedere logic", a incheiat ministrul. El a mai spus ca angajatii ANSVSA nu se opun transferului in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), dar nici nu sint "prea entuziasmati".
De cealalta parte, conducerea DSVSA Braila s-a aratat surprinsa de declaratia oficialului ministerial: "Din informatiile ce ne-au parvenit urmeaza a fi demarate discutii pe tema scindarii si transferului actualei structuri. De altfel, chiar de astazi (luni, 21 mai - n.r.) s-a decis incetarea grevei japoneze tocmai pentru a putea incepe dialogul. Nu inteleg de unde a tras ministrul Remes concluzia ca salariatii din sistem ar putea fi de acord cu transferul autoritatii spre Ministerul Agriculturii, in conditiile in care la intilnirea pe care a avut-o cu reprezentantii nostri la nivel central i s-au explicat foarte clar lucrurile in sensul in care ne dorim pastrarea neschimbata a actualei formule de organizare", ne-a declarat Cristian Popescu, seful DSVSA Braila.
Reamintim ca, la inceputul acestei luni, atit medicii veterinari, cit si salariatii ANSVSA au declansat greva japoneza pentru anularea unui proiect care prevede scindarea activitatii Autoritatii pe cele doua domenii principale: sanatate animala si siguranta alimentara, si transferul atributiilor din subordinea Guvernului si coordonarea Ministrului Agriculturii, asa cum este in prezent, in subordinea Ministerului Agriculturii, a atributiilor pe linie sanitar-veterinara, si in subordinea Ministerului Sanatatii, in cazul celor legate de siguranta alimentelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu