Mergi la conţinutul principal

Autoritățile brăilene, pregătite să primească refugiați de pe frontul ucrainean

* există spații alocate în acest sens, după cum a precizat Prefectura Brăila * ISU are în dotare o tabără mobilă cu capacitatea de 201 locuri

 

Situată destul de aproape de zona de conflict din Ucraina, Brăila este pregătită să primească un eventual aflux de refugiați, dau asigurări autoritățile locale. Prefectura informează că, în urma dialogului și analizei cu factorii decizionali la nivelul județului Brăila au fost identificate spații pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiați, dacă situația o impune.
“Instituția Prefectului Județului Brăila este în contact permanent cu instituțiile care au atribuții în domeniu și cu autoritățile publice locale. În situația în care suntem solicitați să primim pe raza județului Brăila persoane care au fost forțate să-și părăsească domiciliul din cauza conflictului armat din Ucraina, suntem pregătiți să oferim ajutor. Vă dați seama, aceste locații erau deja stabilite, iar acum doar au fost reconfirmate în urma unei analize efectuată de către instituțiile și autoritățile publice locale. Asigurăm populația județului Brăila că suntem la datorie și vom gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin sau alte situații ce pot apărea în acest context, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei. Nu s-au dat, deocamdată, detalii despre numărul acestor spații de cazare și despre capacitatea lor totală. Cert este că există deja un plan de acțiune, după cum ne-a confirmat și conducerea Consiliului Județean. ”Vom răspunde tutoror solicitărilor primite de la Prefectură pe această temă”, ne-a declarat președintele CJ, Francisk Chiriac.

Pe de altă parte, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila anunță că va asigura  suportul necesar aurorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.
”Pentru cazarea persoanelor care vor trece grani
ța țării noastre, ISU Braila are în dotare o tabără mobilă pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri. La nevoie, aceasta poate fi dislocată către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități. ISU are în dotare o bucătărie mobilă și un grup electrogen pentru alimentarea cu energie elecrică a utilităților din cadrul taberei. Tabarele sunt prevăzute cu corturi pentru cazare și săli de mese, paturi pliante, aparate mobile de aer condiționat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor. Potrivit misunilor din competența IGSU, destinația acestor tabere este una temporară și vizează și cazarea persoanelor sinistrate în urma producerii unor dezastre, cum ar fi inundații, cutremur, incendii, alunecări de teren etc).
Asigur
ăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a precizat Biroul de Presă al ISU Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro