Deşi a trecut mai bine de o săptămână de la declanşarea scandalului legat de desfăşurarea etapei judeţene a Olimpiadei de limba franceză, părinţii nemulţumiţi încă mai caută răspunsuri. Aceştia au încercat să obţină reacţii din partea autorităţiilor locale şi chiar a politicienilor. Astfel, Poliţia, Consiliul Judeţean şi parlamentari PSD au primit sesizări scrise de la aceştia şi chiar vizite. Toate eforturile par însă în zadar, deoarece este bine cunoscut faptul că rezultatele stabilite în urma contestaţiilor rămân definitive, conform regulamentului.
Contactat telefonic de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", preşedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, ne-a confirmat că a primit vizita părinţilor, însă nu a putut face altceva decât să le asculte nemulţumirile, pentru că problema nu ţine de competenţele sale, ci de expertiza Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Mai mult, şeful judeţului a subliniat că orice intervenţie a sa ar fi cu totul ilegală. "Olimpiada şcolară are un regulament foarte clar, cu etape de evaluare, eventual de contestaţie şi rezolvarea lor. Numai Inspectoratul Şcolar Judeţean rezolvă totul, nicio altă instituţie nu se poate amesteca! De aceea, orice dorinţă a părinţilor de a cere ajutor de la alte instituţii ale statului pentru intervenţie este categoric respinsă. Nu am acceptat să mă amestec în niciun fel de astfel de chestiuni. Ar fi un lucru ilegal, indiferent de ce cred părinţii despre felul în care a decurs examenul", a declarat Viorel Mortu.
Reamintim că, rezultatele finale de la etapa judeţeană a Olimpiadei de franceză, care a avut loc pe 7 martie, au iscat nemulţumiri în rândul părinţilor ai căror copii au participat. Contestaţiile depuse au răsturnat clasamentul. De exemplu, la clasa a IX-a, o elevă a obţinut în plus 14 puncte, în urma recorectării lucrării. De la 83 de puncte, ea a sărit la 97 de puncte, la egalitate cu eleva care a avut acest punctaj de la prima corectare. Şi la clasa a X-a, aceeaşi situaţie. După ce s-au afişat primele rezultate, eleva de pe locul III, care a obţinut iniţial 95 de puncte, a considerat că lucrarea sa a fost subapreciată şi a depus contestaţie. În urma recorectării, lucrarea a primit 97 de puncte din partea comisiei, tot atât cât a obţinut şi eleva care s-a situat iniţial pe primul loc. La etapa naţională, atât pentru clasa a IX-a cât şi pentru clasa a X-a vor participa elevii care au depus contestaţie, şi nu cei care au avut de la început cel mai mare punctaj.