Mergi la conţinutul principal

Autorităţile locale premiază olimpicii şi profesorii lor

Elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade în anul şcolar 2013-2014 şi profesorii care i-au pregătit au primit, recent, un cadou notabil din partea administraţiei brăilene. Este vorba despre 224.000 lei (2,240 miliarde lei vechi), bani pe care Consiliul Judeţean Brăila, împreună cu Primăria au decis să îi ofere din bugetele locale. Mai exact, Consiliul Local Municipal a aprobat, ieri, într-o şedinţă extraordinară, alocarea sumei de 116.800 lei (1,168 miliarde lei vechi) pentru premierea elevilor care au obţinut premii internaţionale şi a celor clasaţi pe locurile I, II şi III la olimpiade - faza naţională şi internaţională în anul şcolar 2013-2014, dar şi a cadrelor didactice îndrumătoare. De asemenea, trebuie amintit că în ciuda tensiunilor de la Consiliul Judeţean, membrii acestuia au fost de acord în şedinţa ordinară din 27 noiembrie (când discuţiile pe tema demisiei vicelui PSD Florin Mija s-au întins mai bine de o oră, iar şedinţa a durat 3 ore şi jumătate), să suplimenteze ordinea de zi doar cu proiectul privind acordarea de granturi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Atunci, membrii mini-parlamentului judeţean au aprobat, în unanimitate, suma de 107.200 lei (1,72 miliarde lei vechi) de la bugetul CJ Brăila, pentru a recompensa elevii şi profesorii brăileni. "Începe să fie o tradiţie a felului în care Consiliul Judeţean şi Primăria, în colaborare, respectă aceste valori ale învăţământului brăilean. Pe măsura puterilor, trebuie să stimulăm şi să continuăm acest lucru. Este foarte bine că se întâmplă acest lucru", a declarat consilierul judeţean PSD Viorel Mortu.
Reamintim că administraţia brăileană a decis abia în 2012 să acorde granturi unităţilor de învăţământ cu rezultate deosebite la olimpiade. Începând de anul trecut, s-a luat decizia premierii odată cu elevii şi a cadrelor didactice preparatoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro