Mergi la conţinutul principal

Autorităţile locale caută noi surse de energie termică

* iniţiatorul proiectului este fostul viceprimar PDL Stănel Necula

Recent, în cadrul unei şedinţe ordinare a CLM Brăila, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre care se referă la crearea unor noi surse de producere a energiei termice. Mai exact, a fost votat "Studiul pentru evaluarea potenţialului local al resurselor energetice şi a oportunităţii atragerii unei investiţii pentru finanţarea, construcţia şi exploatarea unei surse noi pentru producerea energiei termice în municipiul Brăila, precum şi modernizarea sistemului de transport şi distribuţie". Conform informaţiilor din hotărâre, iniţiatorul proiectului este fostul viceprimar PDL Stănel Necula, laolaltă cu Silviu Mangiurea, Grigore Potec, Daniel Negoiţă, Costel Petrică Popa şi Nelu Berilă, toţi consilieri locali şi membri în AGA a S.C. "CET" S.A. Brăila.

Vizavi de preţul gigacaloriei din acest an, primarul Aurel Simionescu a explicat următoarele: "Suntem în situaţia în care Consiliul Local, prin votul dumneavoastră, a aprobat şi va susţine gigacaloria cu o sumă mai mare decât suma care a fost anul trecut. Problema este că, de la nivel guvernamental, suma care e alocată pentru susţinerea costului gazului, adică subvenţionarea lui, faţă de aprobarea pe anul trecut, a fost realizată în doar în proporţie de 30-40% şi noi am rămas cu o datorie de circa 110 miliarde de lei vechi, din suma pe care Guvernul ar fi trebuit să o aloce pentru susţinerea costului la gazul metan. Deci, noi vom susţine în continuare gigacaloria, cu suma pe care am aprobat-o în Consiliul Local, sumă care e mai mare decât suma de anul trecut. Trebuie să vedem dacă hotărârile pe diverse formule se vor respecta şi, dacă va fi aşa, suma care va veni de la nivel guvernamental sigur se va duce pe subvenţia de gaz şi gigacaloria, ca şi preţ, va scădea". De asemenea, edilul-şef a mai explicat şi faptul că, dacă cele 110 miliarde de lei vechi nu vor fi achitate, Brăila ar putea avea probleme în pornirea instalaţiilor CET.
"Deocamdată, pe hotărârile din iarna 2009-2010, noi am rămas pe sumă nesubvenţionată de la nivel central cu o datorie pe care, dacă nu o plătim, creează probleme în pornirea instalaţiilor de la CET în iarna acestui an. De aceea, pe de-o parte, avem această obligaţie de a face nişte plăţi, iar pe de altă parte avem obligaţia de-a discuta în continuare şi de-a vedea ce se întâmplă la nivel guvernamental", a precizat Aurel Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro