Mergi la conţinutul principal

Autorităţile brăilene sunt pregătite pentru inundaţii

Pericolul de inundaţii planează asupra Brăilei, iar primarii din judeţ continuă să ceară pornirea staţiilor de pompare şi evacuare, pentru a dirija către Dunăre cantitatea mare de apă rezultată din topirea bruscă a zăpezii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, îi linişteşte însă pe edili, transmiţându-le că are situaţia sub control. Asta deşi afară temperaturile sunt crescute faţă de cele normale din luna februarie, iar zăpada se topeşte brusc. Mai precis, preşedintele CJ a declarat în conferinţa de presă că nu-şi face griji în ceea ce priveşte pericolul inundaţiilor, supraveghează localităţile şi comunică în permanenţă cu primarii, pentru a evita un alt dezastru natural. "Noi vom trage apa în continuare din localităţile care se încadrează în situaţii de urgenţă, acolo unde pot fi afectate direct casele oamenilor, alea sunt situaţii de urgenţă, nu să tragem apa de pe câmp. Aici, în oraş, am avizat trei puncte, în Lacu Dulce şi în zona Vădeni. Nu avem niciun semn că undeva o să avem probleme. Eu zic că suntem pe un drum bun şi am gestionat aşa cum trebuie aceste situaţii pe care le-am avut de la sfârşitul lui ianuarie şi până în prezent. Deocamdată, nu avem semne legate de inundaţii în judeţ. Vom vedea, dar suntem cu ochii pe toate localităţile, comunicăm zilnic. Sperăm să nu avem astfel de probleme", a precizat Stancu. 

Totodată, el a deschis şi subiectul mormanelor de zăpadă care încă mai există pe unele străzi din oraş şi care creează probleme atât pentru trecători, cât şi pentru şoferi. Potrivit preşedintelui CJ, acestea urmează să fie cărate în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita situaţiile în care canalizările nu mai fac faţă cantităţilor uriaşe de apă. "În oraş, zăpada o cărăm doar din zonele în care trebuie neapărat cărată, pentru că înseamnă cheltuială, înseamnă bani. Acolo unde se impune, sigur o vom căra şi din comune, dar numai unde va fi cazul", a adăugat acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro