Mergi la conţinutul principal

Autorecenzarea online se apropie de final

* cei care nu au apucat să se recenzeze online mai au la dispoziție doar 10 zile * această etapă a RPL 2021 se încheie pe 15 mai a.c., timp în care brăilenii se pot autorecenza online fie singuri, fie prin telefon, cu ajutorul unui recenzor * începând cu 16 mai va începe etapa colectării de date față în față și va trebui să le oferiți recenzorilor suficiente informații astfel încât să puteți fi identificați și luați în considerare la calculul populației României și pentru ca locuințele dumneavoastră să fie incluse în recensământul clădirilor * nu uitați, participarea la recensământ este obligatorie, nu facultativă! * refuzul de a furniza date pentru recensământ este contravenție și poate atrage amenzi usturătoare

 

Autorecenzarea, din cadrul Recensământului Populației și al Locuințelor (RPL2021), se apropie de final. Brăilenii mai au la dispoziție doar 10 zile să completeze formularele de recensământ, online, și o pot face în două moduri. Fie singuri sau asistați, cu ajutorul unui operator, prin telefon, fie în locații special amenajate. După încheierea acestei etape online de înregistrare a datelor destinată populației, care presupune o premieră pentru România, urmează, începând cu 16 mai a.c. colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față. Această etapă se va desfășura timp de două luni, respectiv până la data de 17 iulie, timp în care recenzorii vor bate la ușa celor care nu s-au recenzat online, pentru a le colecta datele și a le înregistra, cu ajutorul tabletelor, în chestionarul electronic. Atenție însă! Persoanele care refuză să colaboreze cu autoritățile competente în vederea colectării de date privind recensământul riscă amenzi de până la 5.000 de lei, în timp ce firmele ar putea fi sancționate cu până la 50.000 de lei. Așadar, participarea la recensământ este obligatorie! Altfel spus, brăilenii trebuie să le ofere recenzorilor suficiente informații astfel încât să poată fi identificați și luați în considerare la calculul populației României și pentru ca locuințele lor să fie incluse în recensământul clădirilor.

În același timp, potrivit legii, datele pentru recensământ sunt colectate și prin alte moduri pentru a se verifica astfel corectitudinea informațiilor. Așa că, să nu vă mirați dacă anumite date vor apărea deja pe formularele de pe platforme online pe care le veți accesa, pentru că reprezentanții din administrație colectează la rândul lor aceste informații. Persoanele vizate vor trebui să se asigure că acele informații precompletate corespund realității.

O altă metodă de colectare a datelor este statistica, care se va folosi, în cazul în care persoanele nu sunt găsite la domiciliu de către recenzori, informațiile fiind obținute, în anumite situații, chiar și de la vecini sau rude. În cazul în care, doar unele persoanele vor lipsi, datele vor fi puse la dispoziție de către celelalte persoane care locuiesc acolo.

Cum au mai rămas 10 zile pentru etapa autorecenzării online, vă reamintim că persoanele care vor completa formularul de recensământ vor avea dreptul, din partea angajatorului, la o zi liberă plătită. Completarea formularului o puteți face de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator cu acces la internet, accesând următorul link : Recensamantul Populatiei si Locuintelor – RPL 2021 (recensamantromania.ro) .

Conform situației statistice, din 14 martie a.c. și până la 1 mai a.c., în Brăila au fost completate, online, 72.012 de chestionare pentru RPL 2021. Dintre acestea, mediul urban este reprezentat de 51,6% de formulare, iar 48,4% de mediul rural. Dacă ne uităm la chestionarele completate cu asistență recenzor (ARA), acestea sunt în proporție de 64,1%, în timp ce 35,9% din chestionare au fost completate pe cont propriu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro