Mergi la conţinutul principal

Automobiliști brăileni pe podium în Campionatul Național de Time Attack

* este vorba despre Ionel Constantin, victorios la clasa 4 x 4, și Dana Covalschi, care s-a clasat pe locul al treilea * la etapele a 3-a și a 4-a de la Gheorgheni au participat  26 de piloți

 

 

Pe 22 și 23 iunie, la Gheorgheni, pe străzile din jurul Pieței Libertății, s-au

desfășurat etapele a 3-a și a 4-a ale Campionatului Național Time Attack  2019, viteză pe un circuit stradal, competiții la care reprezentanții clubului brăilean Hobby Auto-Sport Brăila, au avut evoluții foarte bune.

Evenimentul sportiv, care s-a desfășurat în două zile, urmărit de un public numeros, a stârnit lupte cu zecimile de secundă la toate clasele, până la ultima manșă.

Cei doi piloți brăileni,  Dana  Covalschi și, mai ales, Iulian Constantin, care a concurat pe un Audi S 4, ușor preparat, au avut evoluții foarte bune la clasa 4 x 4, cea destinată mașinilor “tari”.

Dacă în ambele etape Dana Covalschi a ocupat treapta a treia a clasei 5,   duminică, Ionel Constantin, legitimat tot la Hobby  Auto-Sport Brăila, a câștigat cu un avans de 0,5 secunde la clasa la care a concurat, victoria sa fiind realizată în ultima manșă, una în care a reușit să întreacă un alt pilot bine motorizat pe un VW Golf  4 x 4.

Valentin Nemțanu s-a clasat pe locul al patrulea la clasa 3.

“Traseul a fost foarte frumos, pe alocuri s-a mers și cu  118  km/h, participare numeroasă, cu 26 de piloți la start, au fost ingredientele unor competiții automobilistice spectaculoase. Traseul a măsurat 2,2 km, cu viraje diferite, asfalt total în centrul orașului, organizat ca o pistă de mare premiu. La jumătatea  acestui campionat atât Dana Covalschi cât și Ionel Constantin au luat opțiuni clare de a fi finaliști ai clasei în acest campionat, detașându-se deja în  clasamentul general provizoriu pe 2019”, ne-a declarat Valentin Nemțanu, președintele clubului Hobby Auto-Sport Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro