Mergi la conţinutul principal

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", pe primul loc într-un top alcătuit de criticii americani

* topul a fost alcătuit de peste 100 de critici de specialitate americani

Filmul lui Ujică împarte prima poziţie cu pelicula "Film socialisme", a celebrului cineast francez Jean-Luc Godard. Pe locul 2 se află producţia "Mistérios de Lisboa", coproducţie Portugalia-Franţa-Brazilia, urmată de "Oki's Movie", regizată de sud-coreeanul Sang-soo Hong.
Criticii de film din SUA au votat pentru alcătuirea topului la invitaţia unei publicaţii (IndieWIRE) considerate alternativa criticilor şi cineaştilor americani la presa axată pe producţiile de la Hollywood.

În octombrie, pelicula lui Ujică a câştigat marele premiu al secţiunii documentar la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Bergen, Norvegia, iar în noiembrie a fost nominalizată la Cinema Eye Honors, una dintre cele mai prestigioase categorii de distincţii acordate filmelor de non-ficţiune.

Premiera mondială - la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

Conceput ca un eseu, fără voice-over sau comentarii din off, din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa dictatorului care a pierdut puterea la 22 decembrie 1989.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, după care a fost prezentat, în această toamnă, la festivalurile de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver şi Londra.

După Cannes 2010, într-una dintre recenziile "Autobiografiei" s-a scris că pelicula lui Ujică "a făcut ca majoritatea filmelor de acţiune de la festival să pară banale şi plictisitoare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro