• fostul primar al Brăilei, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD, Aurel Simionescu, a criticat modul în care se derulează şedinţele Consiliului Judeţean în ultima perioadă • acesta şi-a exprimat speranţele că situaţia se va îndrepta după alegerile locale • totodată, Simionescu a vorbit şi despre calitatea oamenilor care ajung pe listele partidelor şi ulterior reprezintă cetăţenii în mini-Parlamentele locale
Preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, nu este deloc încântat de modul scandalos în care au ajuns să se deruleze şedinţele Consiliului Judeţean. În prezenţa preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, Simionescu a vorbit despre acest subiect, în urmă cu câteva zile, cu ocazia celei mai recente conferinţe de presă organizate la PSD. Fostul primar al Brăilei şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor schimba după alegerile locale, deoarece nu consideră că în actualul mandat ar mai fi loc pentru vreo schimbare pozitivă. Mai mult, Simionescu a dorit să îi anunţe pe actualii consilieri judeţeni că electoratul le va taxa mai mult ca sigur comportamentul.
“Eu am spus şi am discutat de mai multe ori şi cu domnul Chiriac şi cu alţi colegi, inclusiv din zona PNL. Sper să se reseteze lucrurile la următorul consiliu, că la acesta nu cred că se va mai întâmpla ceva deosebit. Eu nu cred că aceea este o atmosferă care să fie demnă, să spunem, de un for în care sunt oameni aleşi. S-au spus multe cuvinte care nu îşi au rostul în formula aceasta. Eu personal cred că, atunci când se va merge la vot în faţa oamenilor, vom avea o reacţie negativă vizavi de votul de la Consiliul Judeţean. În ansamblul său, pentru că percepţia este că la Consiliul Judeţean lucrurile se întâmplă aşa cum se întâmplă. Cred că fiecare dintre noi va trebui să aibă grijă de modul în care poartă discuţiile cu colegii din acel for deliberativ”, a declarat Simionescu.
Fostul primar a vorbit despre cum se creionează listele cu candidaţi la PSD
Mergând mai departe cu subiectul aleşilor locali, Aurel Simionescu a dorit să vorbească şi despre calitatea oamenilor care ajung în cele din urmă să îi reprezinte pe cetăţeni în plen. Acesta a precizat că participă la “făcutul listelor de 25 de ani” şi, cel puţin la PSD, listele sunt creionate după o dezbatere foarte lungă.
“O dezbatere lungă la consiliul judeţean şi consiliul local municipal şi mai lungă. De fiecare dată încercăm. Şi acum am discutat cu colegii noştri să vină cu propuneri, astfel încât în structură să avem şi ingineri şi economişti şi jurişti şi medici. Să putem ajuta preşedintele, primarul în comisiile respective etc. Şi din ce ştiu eu, inclusiv PNL îşi face astfel de discuţii. Ce rezultă este ceea ce rezultă. Oamenii pe care îi punem pe listă trebuie să îndeplinească unele condiţii. Una este aceea a pregătirii, a notorietăţii pe care o au, posibilitatea de a aduce voturi - pentru că, până la urmă, rezultatul este unul urmare a voturilor care se pun în urnă -, şi sigur, apartenenţa la partid, la viaţa de partid”, a declarat Simionescu.
Preşedintele executiv al PSD a punctat că dacă sunt promovaţi oameni din afara partidului, rareori sunt priviţi cu ochi buni de către organizaţie, astfel că de aceea la cântărirea deciziilor contează foarte mult acest aspect.
“Lucrurile trebuie combinate, aranjate şi să găsim cea mai bună soluţie. Chestiune pe care o facem de fiecare dată, numai că reuşita sau mai puţin reuşita este dovedită apoi în şedinţele de plen”, a conchis social-democratul.