Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurel Baciu, dublu medaliat la nationalele de atletism

Cu o zi inaintea incheierii editiei din acest an a Campionatelor Nationale de atletism pentru seniori si tineret, reprezentantii Clubului Sportiv Municipal aveau patru medalii, una de aur, una de argint si doua de bronz.
Conform asteptarilor, Aurel Baciu este campionul Romaniei in proba de 60 m garduri la tineret in timp ce colegul sau, care este inca junior I, Ionut Vlaicu, a cucerit medalia de bronz.
Timpul realizat in finala acestei probe i-a permis lui Aurel Baciu sa-si adjudece medalia de argint si la seniori.
La tineret, dar in competitia fetelor, Anamaria Caragata a obtinut medalia de bronz la 60 m garduri si la un pas de podium a fost Anamaria Ionita la 400 m plat. Inca junioara, reprezentanta CSM-ului, Ionita, a avut o comportare meritorie si s-a clasat pe locul al patrulea atit la tineret, cit si la senioare.
Chiar daca nu au prins finala, alti doi juniori de perspectiva, Alexandru Chiricuta si Paraschiv Eftimie, cu un nou record personal, au avut evolutii bune si au ocupat locurile al optulea si al noualea la 60 m garduri, pozitii destul de bune in clasamentele finale ale acestei probe.
"Elevii mei, Baciu si Vlaicu, au realizat ceea ce ne-am propus. Baciu a reusit sa se impuna la tineret, iar cel de al doilea s-a comportat foarte bine, intr-o asemenea companie si cu siguranta ca el va fi principalul candidat la aur la categoria lui de virsta. Pe ansamblu rezultatele delegatiei noastre au fost bune raportat la conditiile de la Braila unde nu ne putem axa decit pe citeva probe, viteza, garduri, saritura in lungime si triplusalt. Este adevarat ca era loc si de mai bine, dar majoritatea sportivilor au inca virsta junioratului si ei trebuie sa confirme prin rezultate bune la categoriile lor de virsta" a declarat profesorul Dumitru Mihail.

Ionel Roata se lupta astazi pentru o medalie la triplusalt

La fel ca si anul trecut, Leonard Gherghiceanu a avut nesansa de a nu prinde un start bun si a incheiat cursa de 60 m plat pe locul al patrulea, la o sutime de secunda de ultimul loc al podiumului.
"Cine a fost mai bine pregatit psihic a cistigat. Gherghiceanu a sosit pe locul al patrulea deoarece unghiul lui de plecare a fost prea jos, iar acest lucru l-a costat. Nu trebuie insa sa gasim scuze, va trebui sa se pregateasca in continuare si sa-si ia revansa la nationalele in aer liber" este de parere antrenorul Fanel Ionescu.
Delegatia braileana s-a intors simbata seara, mai putin Ionel Roata care s-a calificat, cu a treia performanta, in finala probei de triplusalt masculin ce urma sa se desfasoare duminica. Multiplu medaliat national la triplusalt, reprezentantul CSM-ului are sanse mari de a cuceri medalia de bronz la aceasta editie a nationalelor indoor. Daca va prinde o zi buna, el poate deveni vicecampion national.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii