Luni, la ora 11.00, la sediul unităţii spitaliceşti era programată audierea în faţa Comisiei de disciplină, însă, vineri, femeii i-a fost aprobată o cerere pentru concediu de odihnă, astfel că aceasta a anunţat că nu poate ajunge.
"Nu se va mai ţine Comisia astăzi (n.r. luni). Doamna Camelia Roiu a făcut cerere de reprogramare şi i-a fost aprobată. Nu s-a stabilit încă o dată exactă la care se va relua, dar probabil undeva prin luna septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea, pentru MEDIAFAX.
Camelia Roiu a scris, la începutul săptămânii trecute, pe pagina de Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătăţii, referitor la faptul că este cercetată disciplinar, susţinând că "împiedicată să îşi facă meseria".
"Nici hârtiile astea nu sunteţi de acord, domnule ministru, să le arat? Am inţeles de la şedinţa de vineri, când aţi venit în spital, că nu sunteţi de acord cu asemenea practici (imaginile filmate) şi că vă imaginaţi cât de greu îţi e când stă cineva la "popoul tau" să e pozeze în timp ce îţi faci meseria. Doar că eu nu am pozat pe nimeni în timp ce opera. Încercaţi atunci să faceţi acelaşi exercitiu de imaginaţie cu mine, acum, când sunt convocată în vreo două comisii de cercetare disciplinară, comisii compuse din medici inculpaţi penal care, culmea, aveau în responsabilitate şi unitatea de transfuzii şi tot ce ţine de îngrijirea arşilor (inclusiv viermii)", a scris medicul Camelia Roiu pe pagina sa de Facebook după ce a postat documentele prin care este convocată de comisia de cercetare disciplinară a Spitalului de Arşi.
Pe 19 iulie, medicul a fost audiat la Poliţia Capitalei, în cadrul dosarului penal pentru moarte suspectă deschis după apariţia imaginilor pe care Camelia Roiu le-a înregistrat. Femeia a declarat la ieşirea de la audieri că a făcut înregistrarea pentru că se simte "obligată să asiste neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile".
"Sunt infecţii nosocomiale de care eu am atras atenţia. Am înregistrat plângeri scrise, am o înregistrare cu domnul manager în care îi spun că toţi pacienţii mor de infecţii şi că el va răspunde. Mă simt într-o stare de nesiguranţă totală. Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile".
Medicul a susţinut că a fost ameninţat după ce a semnalat de mai multe ori problemele din unitatea medicală. Doctorul susţine că rata de supravieţuire în reanimare în Spitalul de Arşi este foarte mică, fiind pacienţi care se infectează după 24/48 de ore de stat în terapie intensivă.
"Dacă ajungi la Spitalul de Arşi ai şanse să scapi cu viaţă dacă ai un Dumnezeu al tău şi nişte medici care să lupte pentru tine până în ultima clipă. Dar, mă rog, medicii, în majoritatea cazurilor, în condiţiile astea, vă daţi seama că nu pot să facă mare lucru", a mai declarat Camelia Roiu pentru gandul.info.
Anchetatorii au demarat şi o a doua anchetă, pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la unitatea medicală după o transfuzie sanguină greşită. După ce au fost deschise dosarele, Ministerul Sănătăţii a dispus închiderea secţiei Anestezie - Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Arşi.