Mergi la conţinutul principal

Au venit de la țară în plimbare ”la oraș” ca să spargă semințe în Parcul Monument

Vișani, care consumau semințe în parc, la Rondou * sunt și destui brăileni get-beget care lasă în urmă ”covoare” se semințe pe faleză sau în alte locuri de promenadă

 

 

 

Parcul Monument este un loc de promenadă preferat atât de brăilenii domiciliați în municipiu cât și de cei din mediul rural care vin din când în când ”la oraș” ca să se relaxeze. Unii dintre ai își aduc, însă, și obiceiurile de la țară, comportându-se pe aleile parcului ca pe marginea șanțurilor din localitățile natale. Zilele trecute, polițiștii locali au sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 1.000 lei, două persoane care consumau semințe. Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, este vorba despre doi adolescenți, unul din satul Drogul, celălalt din comuna Vișani.

”Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

Exemplificăm: B. G., în vârstă de 15 ani, din sat Drogu, com.Galbenu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată în Parcul Monument, la Rondou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos;  C. I., în vârstă de 17 ani, din sat/com.Vișani, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Parcul Monument, la Rondou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos”, precizează Poliția Locală.

Ce-i drept, sunt și destui brăileni get-beget, născuți și crescuți la oraș, care nu se simt bine dacă nu sparg semințe de câte ori ies la plimbare. Mărturie stau ”covoarele” din coji de semințe de pe faleză sau de pe lângă băncile de pe bulevardul Independenței, din Parcul Monument sau Grădina Mare. Din când în când, Poliția Locală îi amendendează și pe unii dintre aceștia, însă prostul obicei se dovedește a fi imposibil de eradicat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro