Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au venit bonurile valorice-ajutoare pentru cumpararea centralelor termice

Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a anuntat ca a primit bonurile valorice destinate acoperirii unei parti din valoarea de achizitie instalarea si punerea in functiune a unei centrale termice individuale sau a arzatoarelor automatizate, ajutoare acordate in baza prevederilor OUG 91/2005. "In aceste conditii, asteptam prin cele 5 firme cu care am incheiat protocol si care sint autorizate atit ANRGN, cit si ISCIR cereri pentru a putea acorda bonurile valorice potentialilor beneficiari ai acestor ajutoare", ne-a declarat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Cele 5 firme la care sursa citata a facut referire sint "Codrut Com", "CT Enache Instalatii", "Promotas", "Sanoterm Instal" si "Urban Serv".
Aceste ajutoare se vor acorda in perioada 2005-2008, in baza OUG 91/2005 si de ele beneficiaza familiile si persoanele singure care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale si sint consumatori individuali, titulari de contracte; au venitul lunar, pe membru de familie, de pina la nivelul salariului de baza minim brut pe tara; nu au centrale termice individuale si detin sobe de teracota. In cazul celor care doresc sa-si cumpere o centrala termica, primul pas este acela de depunere a unei cereri la "Distrigaz", in baza careia furnizorul ii va elibera un aviz de solutie tehnica. Cu acest aviz, solicitantul se va prezenta la o firma de proiectare autorizata ANRGN, care va intocmi un proiect. Avizul de solutie tehnica, proiectul si cererea de acordare a ajutorul vor fi depuse la DMSSF Braila, care va emite decizia. Daca decizia este favorabila, beneficiarul va primi bonul valoric in valoare de 1.000 lei (RON), pe care il va preda la o firma de executie. Aceasta din urma va inapoia bonul valoric Directiei de Munca, impreuna cu o solicitare de acordare a sumei respective si va primi contravaloarea bonului de la institutia mai sus precizata.
Cei care doresc sa achizitioneze arzatoare automatizate, au de parcurs mai putine etape. Dupa ce vor depune cererea la DMSSF Braila si vor primi bonurile valorice (in functie de cite arzatoare au solicitat), se vor prezenta cu ele direct la o firma de executie autorizata ANRGN si ISCIR. Firma respectiva va inapoia bonurile institutiei care le-a eliberat, impreuna cu o solicitare si un proces-verbal si va primi contravaloarea acestora.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii