Mergi la conţinutul principal
"Împărțim bucurie"

Au vândut icoane pictate de ei și au cumpărat alimente pentru săraci

* pentru al doilea an consecutiv, participanții la concursul de icoane din Duminica Ortodoxiei, de la Parohia Radu Vodă - Bărăganul, i-au vizitat pe copiii săraci și le-au donat alimente * nu mai puțin de 15 mici iconari au participat la acțiunea "Împărțim bucurie", coordonată de preotul paroh Cristian Lascu

 

Copilașii Parohiei Radu Vodă, din comuna Bărăganul, au participat, duminica trecută, la o inedită acțiune de ajutorare a copiilor săraci din această comunitate uitată de lume, aflată la marginea județului. Au pictat icoane la concursul din Duminica Ortodoxiei (13 martie), pe care mai apoi le-au vândut credincioșilor din parohie, iar cu banii astfel obținuți au cumpărat alimente de strictă necesitate și dulciuri pentru copiii săraci. Este al doilea an consecutiv când micii iconari de la Bărăganul renunță la banii "din pușculită", obținuți cu multă trudă, pentru a-i ajuta pe copiii nevoiași.

"Acum un an, am început în parohia noastră programul "Împărțim bucurie", iar acest nume a fost dat de către copilașii din grupul nostru catehetic. Prin acest program, de fiecare dată, în Duminica Ortodoxiei, copilașii își vând icoanele pe care singuri le realizează, iar cu banii obținuți cumpără alimente și dulciuri pentru alți copilași. Așa am făcut și anul acesta. Bucurie să avem, ca s-o putem împărți!", a spus preotul Cristian Lascu, destoinicul paroh de la Radu Vodă - Bărăganul, imediat după derularea acțiunii. Părintele Cristian este cel care îi inițiază pe copii în universul credinței și-i învață dragostea pentru semenii aflați în suferință.  

Mai trebuie spus că, pentru al treilea an consecutiv, concursul de icoane din Duminica Ortodoxiei (13 martie) a fost câștigat de Mădălina Cimpoaie, fiică a Parohiei Radu Vodă, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Însurăței, care a realizat icoana "Izvorul Tămăduirii". În total, 15 mici iconari de la Parohia Radu Vodă - Bărăganul au realizat icoane pe care apoi le-au vândut, iar banii au fost folosiți pentru ajutorarea copiilor nevoiași.

Biserica cu hramul "Sf. Ierarh Nicolae", de la Bărăganul, a fost ridicată în anul 1855, pe cheltuiala Mănăstirii Radu Vodă din București. De aici și numele dat parohiei. Din păcate, pictura murală nu a supraviețuit vremurilor, dar biserica păstrează, încă, icoanele împărătești și catapeteasma originală, de la mijlocul secolului al XIX-lea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro