Mergi la conţinutul principal

Au trecut 10 ani de când Nicu Niţă minte şi se comportă ca un măgar tăvălit

Brăileanul Nicu Niţă, 63 de ani, reprezintă probabil cel mai bine modeul parvenitului. Fără prea multă carte, dar care nu se lasă până nu se urcă în vârful copacului. Şi a reuşit în cele din urmă să ajungă în vârf, căci rudimentarul Nicu Niţă este în prezent deputat PSD Brăila în Parlamentul României.

Potrivit CV-ului său postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Nicu Niţă s-a angajat în anul 1977 la Schela de Producţie Petrolieră Brăila, unde “a activat” până în 1992. Numai că, timp de 15 ani, Niţă nu a muncit nici măcar o zi la schela de producţie petrolieră, pentru că a fost scos din producţie şi trimis să o facă pe antrenorul de motociclism la secţia de dirt-track Ianca Brăila.

După 1992, Nicu Niţă a intrat în afaceri. Adică făcea speculă cu legume, cu diverse alte produse, ca mai toţi îmbogăţiţii primilor ani de după revoluţie. Ulterior, Niţă s-a extins cu afacerile şi a ajuns ca prin societatea lui, Brai-Niţă SRL Brăila să facă transport, agricultură, ba chiar şi să asfalteze drumuri din bani publici.

Nicu Niţă şi-a dat seama că un partid îl poate ajuta în afaceri, aşa că a intrat în PSD. E adevărat, şi PSD Brăila avea nevoie de un sponsor generos, care să întoarcă banii obţinuţi din contracte publice, aşa că relaţia Niţă-PSD a fost una avantajoasă pentru ambele părţi.

Numai brăilenii nu au avut nimic de câştigat din relaţia asta dintre Nicu Niţă şi PSD Brăila. Astăzi, în 2019, la 10 ani de când PSD Brăila (prin fostul primar Aurel Simionescu şi majoritatea pesedistă din Consiliul Local Brăila) i-au concesionat lui Nicu Niţă un teren de 2500 de metri pătraţi, în Chercea, locul arată jalnic.

Niţă a tot promis că pe acel teren, unde pe vremuri era spelunca “Măgarul tăvălit”, va construi ba o grădiniţă, ba un magazin de cartier, totul pentru binele comunităţii.

Dar, din 2009 încoace, Niţă tot minte cu seninătate că va construi ceva pe acel teren pentru care se vaită că plăteşte la primărie cam 15.000 de lei pe an, adică aproximativ un salariu minim pe economie lunar (1.200 de lei).

Aţi înţeles, da? Nicu Niţă este victimă, pentru că anual dă bani degeaba la primărie pentru terenul din Chercea. Nu brăilenii sunt batjocoriţi, de 10 ani încoace, pentru că un teren de 2.500 mp, pe care s-ar fi putut construi ceva util comunităţii, zace abandonat. Nu, Nicu Niţă este victimă în acest caz. Incredibil cât tupeu poate să aibă fostul antrenor de motociclism de la schela petrolieră.

Păi, dacă tot e o corvoadă pentru el acest teren, de ce Nicu Niţă nu a demarat formalităţile pentru a renunţa la conctractul de concesiune, astfel încât terenul să revină municipalităţii înainte de expirarea termenului de 49 de ani?

Minciuna şi impostura pe care Nicu Niţă şi-a clădit cariera golită de conţinut au ieşit din nou la iveală odată cu prezentarea situaţiei terenului de la “Măgarul tăvălit”.

Nicu Niţă s-a chinuit ani de zile să prindă un loc eligibil în listele PSD Brăila pentru Parlamentul României. A uns balamalele partidului, pe vremea lui Bunea Stancu, dar degeaba: în PSD nu mai erau locuri decât… în picioare.

Însă, anul 2016 a fost cu noroc pentru Nicu Niţă. PSD a obţinut un scor aproape ireal la Brăila – 56,4%, fapt care i-a permis şi lui Niţă să obţină şi el un loc de deputat. Ăsta a fost visul lui Niţă: să ajungă în Parlament. Că bani avea, uşi deschise la primărie aşijderea, nu îi mai trebuia nimic.

Peste ani şi ani, în neamul lui Niţă se va aminti că stră-străbunicul Nicu a fost şmecher la viaţa lui, deputat în Parlamentul României. Da, dar la fel de bine va rămâne scris şi indexat pe Google că Nicu Niţă a fost un neserios, un mincinos şi un individ care s-a comportat ca un măgar tăvălit. (Nicu MINCIUNIŢĂ)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro