Mergi la conţinutul principal

Au trebuit să vină Blaga şi Orban să ne spună cât de nociv a fost Bunea Stancu

Îmi aduc aminte că prin anul 2005 a încercat ceva fostul vice al CJ Brăila, Gheorghe Chiru, să îl demaşte pe Bunea Stancu, dar a fost pus rapid cu botul pe labe. În rest, toţi politicienii, mă refer acum la cei din opoziţie (dacă o fi existat vreodată opoziţie la Brăila), au stat drepţi în faţa lui Stancu. Şi să nu îmi spuneţi acum de Alexandru Nazare de la PDL că a încercat să dea de pământ cu Stancu, căci mă pufneşte râsul. Să ne aducem aminte de avertismentul pe care Stancu i l-a dat public lui Nazare, când i-a transmis că va spune cum anume a ajuns acesta deputat PDL de Brăila. Tocmai aici a fost buba: toţi, dar absolut toţi politicienii din Brăila au ajuns la un moment dat să îi mănânce din palmă lui Bunea Stancu. Vi-l mai aduceţi aminte pe Constantin Dumitriu de la Galaţi, cel care fusese uns şef al PDL Brăila? Mamă-mamă, cu ce avânt venise el în Brăila, că o să facă şi o să dezvăluie el, că aşa nu se mai poate, că Bunea Stancu este capul răutăţilor etc. După nici un an de zile de la aceste declaraţii, Dumitriu stătea în poziţia culcat în faţa lui Bunea Stancu şi nu îndrăznea nici să mai mârâie, darămite să mai latre la tătucul Brăilei. Fără falsă modestie, jurnaliştii din Brăila au fost singurii care au avut curajul să îl înfrunte pe Bunea Stancu. Altfel spus, în toţi aceşti ani de domnie ai lui Bunea Stancu, singurii care au făcut opoziţie au fost ziariştii, ca şi cum ei ar fi cerşit şi obţinut voturile cetăţenilor în alegeri.
Ca o ironie, singurii politicieni care nu s-au dat în spate să îl critice vehement pe Bunea Stancu au fost unii veniţi de la Bucureşti. E drept că Ludovic Orban şi Vasile Blaga (căci despre ei este vorba) au denunţat practicile lui Stancu abia după ce acesta fusese săltat de procurorii DNA. Dar măcar ei au vorbit deschis despre politrucul Bunea Stancu, despre apucăturile acestuia de vătaf pârât, pe când politicienii din Brăila s-au eschivat să îl critice pe Bunea Stancu chiar şi după ce acesta fusese arestat la domiciliu. Ce înţelegem noi de aici? Că suntem mici! Şi că în Brăila avem un mediu politic profund alterat, populat de nevertebrate fomiste, care ar fi în stare de orice pentru a-şi perpetua avantajele. A trebuit să vină alde Blaga şi Orban de la Bucureşti ca să ne spună cât suntem de bolnavi, căci noi nu acceptam nici în ruptul capului evidenţa, crunta realitate care era vizibilă şi cu Google Maps.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro