Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au taiat ilegal copaci dintr-o padure din Cazasu

In noaptea de 12 spre 13 februarie, politistii braileni au reusit sa impiedice furtul unor copaci taiati ilegal dintr-o padure din Cazasu, depistindu-i pe autori chiar in momentul in care transportau materialul lemnos. Ei au picat pe mina agentilor de la Posturile de Politie Cazasu, Vadeni, Silistea si Romanu in timp ce acestia defasurau o actiune ce urmarea modul in care sint respectate prevederile noului Cod Rutier, privind circulatia carutelor pe drumurile publice.
Oamenii legii au observat in trafic, pe DN 22, doua carute tractate de cite un cal, incarcate cu lemn de salcim, dar nu au reusit sa-i ia la intrebari pe ocupantii acestora deoarece, cind cei trei i-au vazut pe politisti, au fugit si le-au abandonat. Din primele cercetari a reiesit ca materialul lemnos, 2,5 metri cubi, a fost taiat si sustras dintr-o padure situata la marginea comunei Cazasu. Ulterior, politistii au stabilit ca autorii sint Mihai B. (34 de ani), din comuna Cazasu, George C. (22 de ani) si Claudiu S. (18 ani), ambii din Braila.
"Cele doua carute au fost confiscate, conform noilor prevederi ale Codului Rutier, si lasate in custodie la Primaria Cazasu. In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunilor de furt calificat, dar si pentru incalcarea Legii 26/1996 privind Codul silvic", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii