Mergi la conţinutul principal

Au scazut investitiile in protectia mediului

Pe parcursul anului trecut, operatorii economici braileni au investit in protectia mediului 39,1 milioane de lei noi. Suma pare impresionanta, daca luam in calcul faptul ca vorbim de 391 miliarde de lei vechi. Trebuie remarcat, insa, ca investitiile brailene la capitolul mediu au scazut semnificativ fata de anul precedent: in 2007, s-au alocat 59 milioane de lei noi, deci cu 20 milioane mai mult. Grosul investitiilor din 2007 a fost reprezentat, insa, de o lucrare majora, "extinderea sistemului de canalizare in municipiul Braila", care a necesitat 12,9 milioane de lei. De asemenea, tot in 2007, "Celhart Donaris" a investit peste 8,7 milioane de lei pentru modernizarea unor instalatii. Pentru comparatie, in 2008, "Celhart Donaris" - societate care, de altfel, in prezent da semne ca se indreapta spre faliment - a mai investit doar 1,7 milioane de lei, tot pentru modernizari de instalatii. Anul trecut, cea mai importanta suma investita in protectia mediului apartine hypermarket-ului "Armonia", care a alocat 5,8 milioane de lei pentru o statie proprie de epurare a apelor uzate. O alta investitie majora, pe raza judetului nostru, apartine "Petrom" SA, care a cheltuit 5,7 milioane de lei pentru redarea unui teren in circuitul agricol.
In datele centralizate de Garda de Mediu, se remarca lipsa investitiilor de mediu la "Complexul de Porci" Braila SA, ferma Baldovinesti, cea considerata de braileni ca fiind responsabila de mirosul de balegar ce impinzeste periodic atmosfera orasului. In schimb, membrii familiei lui Gheorghe Caruz, actionarii SC "Complexul de Porci" Braila SA, au investit masiv in ferma de la Tichilesti: 363.185 lei, in reparatii si modernizare statie de epurare; 40.217 lei, in statia de pompare ape uzate si 61.123 lei, intr-un sistem de ventilatie hale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu