Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au ramas neocupate 64 de posturi in invatamint

Chiar daca a inceput anul scolar de o saptamina, la Braila inca mai sint posturi libere, ce-i drept, in localitati in care se ajunge foarte greu, unde nu se poate face naveta zilnic.
Dupa ultima sedinta de repartitii din 8 septembrie, au mai ramas neocupate 147 de posturi si fractiuni de posturi pentru care ministerul a hotarit ca se va mai da o testare, intrucit cei care au obtinut la testari note sub cinci nu primeau nici un fel de post. Nici in urma testarilor din aceasta saptamina, unii nu au fost in stare sa obtina o nota peste cinci. S-au ocupat 83 de posturi din cele vacante, in timp ce la testare s-au inscris 95 de candidati, din care 39 calificati si 56 necalificati. Notele cele mai slabe s-au obtinut la disciplinele tehnice si la educatie fizica, in timp ce la discipline precum informatica, fizica, chimie sau biologie s-au obtinut note bune.
Dintre posturile ramase, cele mai multe sint la: instruire practica, limbi straine, fizica-chimie, limba si literatura romana. Aceste posturi insa sint in localitati neatractive precum: Tacau, Agaua, Gradistea, Magureni, Zavoaia, Ciineni sau Frecatei.
O situatie speciala este la gradinita din satul Zamfiresti, comuna Galbenu, unde postul de educatoare nu s-a ocupat nici macar acum, desi este vacant inca de la faza de titularizari. Pentru aceste posturi libere, inspectorul de personal Aristica Balaban a spus ca se asteapta precizarile ministerului. Aceasta situatie este inedita. Pina acum, in nici un an scolar, nu au ramas posturi neocupate pina la aceasta data, insa, in nici un an, hotarirea ministerului de a nu primi in sistem persoane care au obtinut la concursuri sau testari note sub cinci nu a fost mai ferma. Ramine de vazut cum va fi rezolvata problema celor 64 de posturi vacante.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii