Mergi la conţinutul principal

Au fost validate rezultatele din Campionatul Naţional de Autoslalom

• o competiţie cu multe premiere, organizată de brăileanul Valentin Nemţanu • trei brăileni vor fi premiaţi, pe 30 noiembrie, la Timişoara

 

Odată cu validarea rezultatelor în comisia de specialitate, Campionatul Naţional de Autoslalom al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) din acest an a ajuns la final. Competiţia din 2019 a fost una în care brăilenii au obţinut  rezultate notabile.

“Un campionat în care comisia federaţiei de autoslalom condusă de mine a avut în calendar 5 etape o creştere cu 25% faţă de 2018 sau 2017. Cu locaţii de desfăşurare noi, ca Slobozia şi faleza municipiului Galaţi, unde au avut loc 2 etape. La startul competiţiei s-au aliniat două echipe licenţiate, ce ce a reprezentat o premieră naţională. Au concurat în total 82 de piloţi la toate etapele disputate, ceea ce a reprezentat un record de participare. Dintre aceştia, 18 piloţi au fost debutanţi, iar printre automobilişti au fost şi 3 juniori sub 18 ani. În cifre, aceasta a fost  istoria scurtă a acestui campionat naţional”, ne-a explicat Valentin Nemţanu.

Rezultate consemnate la finalul competiţiei: Valentin Nemţanu care a concurat pe un Opel Corsa C a acumulat 63 de puncte şi s-a clasat pe primul loc la clasa 3 (1600-2000cmc), tot pe primul loc s-a situat, cu 70 de puncte acumulate, la clasa 4 (peste 2000 cmc), Dana Covalschi. Primul loc pe echipe, cu 227 de puncte, i-a revenit clubului  Hobby Auto Sport Brăila. Din echipa brăileană a făcut parte şi Gabriel Petre Solca, elev de liceu, care s-a clasat pe locul al 4-lea la clasa 1 (până la 1400 cmc), junior lansat în acest an în automobilismul sportiv.

Pe data de 30 noiembrie, la Timişoara, în prezenţa a peste 600 de invitaţi, premianţii îşi vor ridica trofeele oferite la finalul sezonului de către FRAS.

Etapele din acest an de la Brăila s-au desfăşurat cu sprijinul administraţiei locale, Primăria şi Consiliul Judeţean, al Jandarmeriei, ISU, Poliţia Rutieră şi locală. Consider că efortul nostru, al clubului, al pasionaţilor, al arbitrilor, s-a incununat cu succesul lansării în sportul de performanţă a doi juniori brăileni, Gabriel Petre Solca şi Cristian Adrian Bosoi. Pentru prima dată, doi brăileni, juniori, sustinuţi de familiile lor, sunt prezenţi ca prieteni şi adversari într-un campionat naţional de automobilism, fiind licentiaţi ca piloţi. Sunt convins că vor confirma în sezonul următor şi sper să atragem la acest campionat în  continuare juniori pasionaţi, dornici de a păşi spre sportul legal de  performanţă”, a mai spus Valentin Nemţanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro