Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost schimbati 16 directori de scoli din judetul Braila

La inceput de an scolar, conducerea Inspectoratului a schimbat 16 dintre directorii unitatilor de invatamint. Unora nu li s-a mai prelungit delegarea pe post, pentru ca inspectorul scolar general a considerat ca nu si-a indeplinit atributiile conform legii. "In urma inspectiilor realizate am constatat ca unii directori nu se descurcau asa cum ar fi trebuit in aceste situatii nu am mai prelungit delegarile persoanelor respective si am numit pe altcineva. In aprecierea directorilor tinem cont de rezultate, mai ales atunci cind am prelungit delegarile sau am stabilit indemnizatiile", a explicat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
La Gradinita nr. 23 fostul director, Micsunica Nehoianu si-a dat demisia din motive personale, iar in locul ei a fost numita Elena Petre. La gradinita nr. 42 a fost numita ca director educatoarea Eugenia Vrabie. Fostul director si-a dat demisia din motive de sanatate.
La Scoala "Fanus Neagu" directorul Maria Pisica si-a dat demisia pentru ca mai avea mandat doar pina in noiembrie, nu mai intentiona sa participe la concurs si nu voia ca schimbarea directorului in mijlocul anului sa bulverseze scoala. In locul sau a fost numita profesoara Mirela Duca. Si la Scoala "Mihu Dragomir" fostul director, Constantin Mitrea, si-a dat demisia, iar in locul sau a fost numita profesoara de biologie Elena Suchea. Si la Scoala "Mihai Eminescu" s-a pensionat directorul Sanda Costache, si fost numita pe postul de director plin profesoara Maria Neicu, cea care ocupase functia de director adjuct. Pe aceasta functie a fost numita profesoara Evelina Dumitrascu. La Scoala nr. 24 fostul director, prof. Doina Matei a spus ca nu doreste sa continue si sa dea concurs pentru functia de director. In locul sau a fost numita profesoara de fizica Rodica Mocanu. La Scoala "Vasile Alecsandri"a fost numit un nou director adjunct, prof. Elena Barbu, pentru o perioada de un an, pentru ca fostul director adjunct, Dumitra Milasan, a plecat la studii in Statele Unite pentru aceasta perioada. La Scoala "Mihail Sadoveanu" a fost numit un nou director adjunct, Silvia Terpan, profesoara de limba franceza si romana. In timp, pentru acest post si-au manifestat dorinta sa-l ocupe mai multi profesori insa nici unul nu a reusit sa ramina o perioada mai mare pentru ca scoala este una foarte grea, a precizat inspectorul scolar Victoria Negulescu. Si Colegiul "Murgoci" are un nou director, prof. Elena Jurea, prof. Viorica Mosescu ocupind in continuare functia de director adjunct, iar la Grupul Scolar "Moisil" a fost numita in functia de director adjunct Genoveva Miu. Un nou director adjunct a fost numit si la Grupul Scolar "Valsan" Faurei, prof. Gabriela Petrovici.

La Baldovinesti si Urleasca doua scoli noi cu personalitate juridica

In judet au fost numiti noi directori in sapte scoli. La Ciresu a fost numita cu delegatie ca director profesoara de matematica Gina Nastase, directorul dinainte pensionindu-se. La Galbenu a fost numita cu delegatie profesoara de biologie Porumbita Rosca, iar la Racovita a fost numit Aurel Fatu. O situatie speciala a fost la Rimnicelu, unde a fost numita ca director profesoara de biologie Sorina Sobou, detasata de la scoala din Gemenele. Inspectorul Victoria Negulescu a spus ca alta solutie nu a fost pentru ca la Rimnicelu nu este titular decit profesorul de matematica si a-l fi numit director insemna ca scoala ar fi ramas fara profesori titulari. O alta situatie neobisnuita a fost la scolile din Traian si din Vadeni, de unde s-au desprins alte doua scoli cu personalitate juridica, Urleasca si respectiv Baldovinesti. La Urleasca a fost numita invatatoarea Ionica Ciolcan, iar la Baldovinesti va fi numit Ionut Mazalu, fostul director adjunct de la scoala din Vadeni. La Ulmu nu i s-a mai prelungit detasarea profesorului Aurel Gurau pentru ca avea doar gradul definitiv, iar in scoala erau profesori care aveau chiar si gradul I, si nici nu comunica foarte bine cu Inspectoratul, si a fost numit ca director prof. Romica Perianu, profesor de fizica cu gradul I. Postul de director adjunct este ocupat de prof. Ionel Iconaru. "Pentru posturile de director am cautat sa numim persoane care au cel putin gradul didactic II, persoane care si-au dat examenele la timp, pentru ca acest lucru demonstreaza faptul ca sint interesati de dezvoltarea profesionala. Dupa ce i-am ales dupa aceste criterii din baza de date a ISJ, am avut si discutii personale cu ei, pentru a vedea in ce masura au toate calitatile necesare unui manager de scoala, trebuie sa comunice foarte bine si isi doresc sa fie manageri", a explicat inspectorul Victoria Negulescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii