Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost introdusi puii santinela la Dudesti si Ciresu

Specialistii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila au introdus, ieri, puii santinela in localitatile Ciresu si Dudesti, ultimele focare de gripa aviara depistate in judetul nostru. Pentru Tataru, actiunea este programata la inceputul lunii februarie. Puii provin de la o ferma din judetul Galati.
"In cazul in care nu apar probleme si comportamentul puilor santinela va fi cel asteptat, adica nu vor da semne de imbolnavire, in data de 9 februarie se vor ridica restrictiile si in aceste localitati", a precizat Nita Caragata, purtator de cuvint al DSVSA Braila. Focarele de la Ciresu si Dudesti au fost confirmate in data de 11 ianuarie. Caragata a tinut sa precizeze insa ca, desi temperaturile extrem de scazute din ultimele zile au atenuat pericolul, acesta inca exista, drept pentru care in intreg judetul masurile de prevenire a extinderii gripei aviare continua, se recolteaza probe, in general intreg teritoriul este supravegheat sanitar-veterinar.
In acest sens, ultimul raport privind situatia epidemiologica, intocmit de Ministerul Agriculturii arata ca, la data de 27 ianuarie, In Romania, din 25 de focare de gripa aviara diagnosticate de Laboratorul National de Referinta, mai erau active doar 4 focare, unul in judetul Ialomita si trei in Braila: Ciresu, Dudesti si Tataru. In plus, toate rezultatele probelor recoltate in ultima perioada au fost negative, In conditiile In care zilnic se realizeaza supravegherea starii de sanatate a pasarilor prin examinari clinice si teste rapide pe probe prelevate de la pasari bolnave si moarte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii