Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost identificati hotii care au jefuit Biserica Nouapostolica

Dupa aproape trei ani de la savirsirea faptei, ancheta in cazul jafului petrecut la Biserica Nouapostolica, de pe strada Carantinei, a fost finalizata. Florian Serban Costas, 18 ani, individ cu antecedente in minorat, a fost singurul trimis in judecata, pentru paguba de 5.500 de lei pricinuita bisericii. Iulian Musat, 21 de ani, cel de-al doilea autor, este plecat din tara si n-a putut fi gasit pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile. Al treilea suspect, Georgian Cristinel Mihalache, 20 de ani, a beneficiat de "incetarea urmaririi penale". Ultimii doi sint cunoscuti, de asemenea, cu antecedente penale datind din timpul minoratului.
Nemernicia s-a petrecut in seara zilei de 7 martie 2004. Cu o zi inainte, cei trei infractori s-au intilnit pe strada Carantinei, linga Scoala 25. Musat a fost cel care le-a propus celorlalti doi sa jefuiasca localul Bisericii Nouapostolice, situat in apropiere, iar acestia au fost de acord. Conform intelegerii, Mihalache a ramas de paza la intersectia strazii Carantina cu Stefan cel Mare, in timp ce Musat si Serban au fortat usa lacasului cu o ranga, reusind sa patrunda in interior. Intrucit in zona nu se afla picior de politist, hotii au demontat in voie centrala termica si trei calorifere din aluminiu, nou-noute, bunurile urmind sa fie valorificate. Vazind ca ceilalti indivizi intirzie, Georgian Mihalache a plecat acasa, si acest lucru l-a absolvit de raspundere penala.
Dupa ce-au sustras bunurile, hotii le-au transportat acasa la Musat. Ulterior, centrala si caloriferele au fost vindute lui Florian P., fara ca acesta sa cunoasca provenienta ilicita a bunurilor. 600 de lei din suma obtinuta i-a fost remisa lui Serban, ca "rasplata" pentru participarea la furt. A doua zi, insa, pe 8 martie 2004, Florian P. a sesizat Politia. Oamenii legii au gasit la locul faptei mai multe amprente digitale, prin intermediul carora au reusit sa-i identifice pe hoti. Prejudiciul de 5.500 lei nu a fost recuperat nici pina astazi, astfel ca biserica s-a constituit parte civila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii