Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnați campionii județeni la șah rapid

* Cosmin Teodor Nedelcu, victorios în turneul principal * la competiția rezervată copiilor, juniorilor și seniorilor au participat 34 de jucători legitimați la 8 cluburi din țară

 

Pe 17 și 18 septembrie, la școala Fănuș Neagu, a avut loc finala Campionatului Județean de șah rapid, pentru copii, juniori și seniori, competiție la care noua conducere a Asociației Județene de Șah Brăila a reușit să atragă cei mai buni șahiști brăileni, medaliați pe plan național, la europene și mondiale. Asta, în condițiile în care acești jucători sunt legitimați la alte cluburi din România, precum maestrul național Daniel Marțian, legitimat la Viitorul Urziceni, jucător format la Orizont 64, candidat maestru Cosmin Nedelcu, șahist împrumutat de Orizont 64 la CSM Gloria Buzău, foștii medaliați la naționalele de juniori Victor Mocanu (CSM Galați), Rareș Găzdaru, Rareș Călin, ambii de la Minerva Brăila, Victor Dumbravă (Orizont 64).

La acest turneu final, desfășurat în sistem elvețian – 6 runde, au participat 34 de jucători legitimați la 8 cluburi din România.

Arbitrajul a fost asigurat de Adrian Florea, Maria Dimache și iulian Zanfir, toți arbitri naționali.

La turneul principal au participat 16 șahiști, iar turneul B a reunit la start 15 șahiști.

știgător al turneului principal a fost Cosmin Teodor Nedelcu, care a acumulat 5 puncte și jumătate. Tot cu același punctaj, Cătălin Răzvan Tudoroiu (CSM Galați) s-a clasat pe locul al doilea iar poziția a treia pe podium i-a revenit lui Rareș Găzdaru (Minerva Brăila), cu 4 puncte.

Victor Mocanu (CSM Galați) și-a trecut în cont un loc 4 iar Victor Dumbravă (Orizont 64) un loc 5.

La secțiunea U14, pe primele patru locuri s-au clasat în ordine: Mihai Datcu (Minerva), Grigore Matei (Orizont 64), Adrian Negotei (Micul Prinț), Ștefan Codrescu (Orizont 64).

La senioare, primul loc i-a revenit șahistei Elena Ștefan (Micul Prinț).

In turneul B, podiumul la U8 a fost ocupat de: 1. Mihai Răzvan Roșu, 2. Ștefan Ivanov, ambii de la Minerva, 3. Teodor Viktorov (Electro). La U10, băieți, s-a impus Andrei Vlad Roșu (Minerva), urmat de colegii săi de club Ionuț Rareș Călin, respectiv Ioan Robert Ivan, iar la U12, fete, câștigătoare a fost Ana Maria Ene (Orizont 64). Tot pe primul loc s-au clasat, la fete, Rebeca Stoian (Orizont 64) și Lavinia Viktorov (Electro). 

La grupa 12 ani, pe locul I s-a clasat Andrei Oprea, de la clubul "Micul Prinț”.

știgătorii au primit premii în bani, diplome, cupe, medalii. Toți participanții au primit diplome oferite de Direcția de Sport Brăila, festivitatea de premiere fiind oficiată de Iulian Zanfir și Ionel Balcan, președintele, respectiv vicepreședintele AJ Șah Brăila.

“A fost o competiție reușită din toate punctele de vedere, una cu foarte multe surprize. Le mulțumim participanților pentru evoluțiile lor precum și celor care ne-au ajutat în buna desfășurare a acestei finale de campionat județean.

La anul, AJ Șah Brăila intenționează să se implice mai mult în dezvoltarea șahului juvenil precum și în competițiile seniorilor care să ducă la o creștere a valorii și performațelor jucătorilor brăileni”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreședintele AJ Șah Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro